A séfek séfe – Jevgenyij Prigozsin bevallotta, belenyúltak az amerikai választásokba

CSVK Wagner Centr néven védelmi technológiákat fejlesztő központot nyitott Szentpéterváron Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport mögött álló orosz üzletember – jelentette pénteken a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

    A CSVK rövidítés a „katonai magánvállalat” orosz kifejezés kezdőbetűiből áll. A Wagner magánhadsereg létezését, amelyet sokáig tagadtak Oroszországban, az ukrajnai háború kitörése után ismerték el hivatalosan is Moszkvában. A központot a népi egység ünnepnapján nyitották meg.
    Prigozsin korábban közölte, hogy a Wagner Központ ingyenes működési teret bocsát feltalálók, tervezők, IT-specialisták, kísérleti vállalkozások és start-upok rendelkezésére. Mint mondta, a cél az, hogy az épületegyüttes „kényelmes környezetet biztosítson az új ötletek generálásához Oroszország védelmi képességeinek javítása érdekében, beleértve az informatikát is. A bulvársajtóban „Putyin vendéglőseként” emlegetett üzletember azt hangoztatta, hogy amennyiben a szentpétervári projekt sikeresnek bizonyul, a jövőben fiókintézményei jelenhetnek meg másutt is.
    A Wagner Központ az első napon minden érdeklődő előtt nyitva állt, a létesítményben nyilvános fórumokat tartottak az információs biztonságáról és a médiatechnológiák fejlődéséről az ukrajnai „különleges hadművelettel” összefüggésben. A RIA Novosztyi szerint délután itt rendezik meg az első Gyermekek a békéért elnevezésű gyermekkongresszust szentpétervári és luhanszki részvevőkkel.

Jevgenyij Prigozsin bevallotta, belenyúltak az amerikai választásokba

Elismerte Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember egy hétfői közösségimédia-bejegyzésben, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, és azt állította, hogy a jövőben is erre fog törekedni, írja az MTI.

A Kreml-közeli orosz oligarcha kijelentését a Concord nevű cateringcégének sajtószolgálata tette közzé a VKontaktye orosz közösségi oldalon.

„Beavatkoztunk (az amerikai választásokba), jelenleg is beavatkozunk, és a jövőben is ezt fogjuk tenni. Megfontoltan, gondosan, sebészi pontossággal és a magunk módszerével, amelyet mi ismerünk”

– állt a bejegyzésben. Prigozsin titokzatosan még hozzátette: „Hajszálpontos műveletünk során egyszerre távolítjuk el mindkét vesét és a májat”.

Megosztom