Szuper titkos atom dokumentumokat kerestek és találtak Trump otthonában

Az FBI átkutatta Trump otthonát, hogy nukleáris dokumentumokat és egyéb tárgyakat keressen – állítják források.

Mint arról már beszámoltunk, Donald Trump floridai otthonát FBI-osok kutatták át, miközben a volt elnök ne tartózkodott otthon.

A nyomozást menetét jól ismerő emberek szerint nukleáris fegyverekkel kapcsolatos minősített dokumentumok is voltak azok között, amelyeket az FBI ügynökei kerestek hétfőn Donald Trump volt elnök floridai rezidenciáján tartott házkutatás során – írja az amerikai sajtó.

Nem közöltek további részleteket arról, hogy az ügynökök milyen típusú dokumentumokat kerestek, beleértve azt sem, hogy az Egyesült Államokhoz vagy más nemzethez tartozó fegyverekről van-e szó. Azt sem közölték, hogy a keresés során előkerültek-e ilyen dokumentumok. Trump szóvivője nem válaszolt a kommentárra. Az igazságügyi minisztérium és az FBI nem kívánt nyilatkozni.

 Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint „tucatnyi” dobozzal távoztak a Mar-A-Lago nevű birtokról, de hogy azokban mi volt, azt nem lehet tudni. A Times értesülései szerint a távozó FBI-ügynököket egy kétoldalas listát hagytak hátra az elvitt tárgyakról, amit csak úgy lehetne nyilvánosságra hozni, ha nagy részét kisatírozzák a titkos iratok védelme érdekében.

Valószínű, hogy a volt elnök, csak úgy hazavitte a szuper titkos dokumentumokat az otthonába.

Megosztom