Budapest megvédi az erdőit

Karácsony Gergely

Budapest megvédi az erdőit, Budapest megvédi a fáit, Budapest nem engedi a kormányzati tarvágást.

A környezetvédelmi törvény lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy az országos jogszabályban foglaltaknál szigorúbb környezetvédelmi követelményeket határozzanak meg. A Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésére beterjesztem azt a rendeletmódosítást, ami nem engedi meg Budapesten, hogy a természetvédelmi területeken tarvágást alkalmazzanak. Védenünk kell a fáinkat egészen addig, amíg a kormány el nem áll attól a példátlanul rövidlátó, ostobán felelőtlen szándékától, hogy a természetvédelmi szabályok felfüggesztésével lehetővé teszi az erdők kiirtását. Mert itt az ideje, hogy véget vessünk a rövidlátó, a jövőt felélő kormányzati kapkodásnak, és ehelyett legalább az önkormányzatok képesek legyenek a jövőt féltő, zöld és fenntartható megoldásokkal kezelni az energiaválságot és a klímaválságot. Budapest ebben megtesz mindent, amire lehetősége van.

A felelős energiapolitika a zöld energiaforrások használata, és nem az erdők kivágása. Ennek a kormánynak lett volna 12 éve arra, hogy ezt felismerje, lett volna 12 éve valódi és fenntartható rezsicsökkentést elérni az épület- és nyílászáró szigetelésével, a megújuló energiák használatával, és még pénze is lett volna erre, ha máshonnan nem, hát uniós forrásokból. A lehetőséget és a pénzt is elherdálták, de ennek a rövidlátó politikának nem eshetnek áldozatul az erdeink, nem mehet rá a jövőnk.

Akik ma kora este elmennek a tüntetésre a Kossuth térre, az Agrárminisztérium elé, ők a jövő felélése helyett a jövőnk megóvását akarják. Én is ott leszek, ez természetes.

Az ellenzék hangja Budapesti közélet

 • Rommá verte az összefogás jelöltje a Fidesz indulóját közel 61 %-kal nyert
  by Budapest on 2022.10.02. at 22:19

  Arold Péter Haláleset miatt írtak ki időközi önkormányzati választást. Hiába írt a kormánysajtó szinte összes kiskatonája lejárató cikkeket, nagy fölénnyel nyert, az eddig szinte ismeretlen DK-s induló Nagy Eszter. Ami nem változott az a kormányoldali szimpatizáns csapat, akik a Pesti Srácok – majdnem prostit írtam – utálkozó cikke mögé kanyarítottak. Náluk ez így megy Eredmény A lakájmédia így gyúrt a A Rommá verte az összefogás jelöltje a Fidesz indulóját közel 61 %-kal nyert bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Brutális módon emelkedett a távhődíj bizonyos önkormányzati épületeknél a II. kerültben is
  by Budapest on 2022.10.02. at 15:36

  Őrsi Gergely A péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért. A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti. Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten 16 millió. Ez most havi 7.708.000-re, éves szinten 92.500.000 forintra A Brutális módon emelkedett a távhődíj bizonyos önkormányzati épületeknél a II. kerültben is bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Meghosszabbították az árstoppot. De minek?
  by Budapest on 2022.10.01. at 15:15

  József Felföldi Felemás érzéseim vannak az árstop rendszerével kapcsolatban. Alapvetően értem az állam célját, sőt annak ellenére, hogy normál esetben nem tartom szerencsésnek, ha a kormányzat belemászik a gazdaságba és szabályozza azt, jelen helyzetben mégis azt gondolom, hogy lenne értelme az árstopnak, ha mi, emberek tisztességesebbek lennénk egymással. Az üzemanyag ársapkája viszonylag egyszerű eset. A hatósági ártól senki sem mert A Meghosszabbították az árstoppot. De minek? bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Bencsik András ocsmány, jellemtelen, komcsi viselkedéséről
  by Budapest on 2022.10.01. at 12:11

  A cikk 2016-os, de ami az apropóját adja, hogy a közoktatásban résztvevő pedagógusok helyzete az azóta eltelt hat évben sem változott. Ma is tüntetnek. Bencsik András, a Demokrata című neofasiszta szennylap főszerkesztője a tanárok szerdai tüntetése alatt azzal vádolta a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét – Galló Istvánnét -, hogy ő lenne Péter Gábor rettegett AVH-s vezér lánya. Szinte azonnal kiderült, hogy Gallónének semmi köze Péter A Bencsik András ocsmány, jellemtelen, komcsi viselkedéséről bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Már megint hazudnak
  by Budapest on 2022.10.01. at 11:49

  Klubrádió Sebastian Kęciek budapesti lengyel nagykövet szerint nem fedi a valóságot Lázár János kijelentése, miszerint Lengyelországnak a helyreállítási pénzekhez való hozzájutáshoz fel kell adnia a Magyarországgal való együttműködést. A nagykövet szerint ilyen soha nem hangzott el az Európai Bizottság részéről, és szerette volna megbeszélni ezt Lázárral, de még nem kapott választ tőle. A Már megint hazudnak bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .