Budapest megvédi az erdőit

Karácsony Gergely

Budapest megvédi az erdőit, Budapest megvédi a fáit, Budapest nem engedi a kormányzati tarvágást.

A környezetvédelmi törvény lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy az országos jogszabályban foglaltaknál szigorúbb környezetvédelmi követelményeket határozzanak meg. A Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésére beterjesztem azt a rendeletmódosítást, ami nem engedi meg Budapesten, hogy a természetvédelmi területeken tarvágást alkalmazzanak. Védenünk kell a fáinkat egészen addig, amíg a kormány el nem áll attól a példátlanul rövidlátó, ostobán felelőtlen szándékától, hogy a természetvédelmi szabályok felfüggesztésével lehetővé teszi az erdők kiirtását. Mert itt az ideje, hogy véget vessünk a rövidlátó, a jövőt felélő kormányzati kapkodásnak, és ehelyett legalább az önkormányzatok képesek legyenek a jövőt féltő, zöld és fenntartható megoldásokkal kezelni az energiaválságot és a klímaválságot. Budapest ebben megtesz mindent, amire lehetősége van.

A felelős energiapolitika a zöld energiaforrások használata, és nem az erdők kivágása. Ennek a kormánynak lett volna 12 éve arra, hogy ezt felismerje, lett volna 12 éve valódi és fenntartható rezsicsökkentést elérni az épület- és nyílászáró szigetelésével, a megújuló energiák használatával, és még pénze is lett volna erre, ha máshonnan nem, hát uniós forrásokból. A lehetőséget és a pénzt is elherdálták, de ennek a rövidlátó politikának nem eshetnek áldozatul az erdeink, nem mehet rá a jövőnk.

Akik ma kora este elmennek a tüntetésre a Kossuth térre, az Agrárminisztérium elé, ők a jövő felélése helyett a jövőnk megóvását akarják. Én is ott leszek, ez természetes.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

 • Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum új igazgatója
  by Budapest on 2024.03.02. at 11:59

  Arold Péter  Amikor menesztették a Nemzeti Múzeum előző vezetőjét, nem hiszem, hogy sokunknak Demeter Szilárd basszusgitáros neve került volna elő. De ez lett. Demeter Szilárd a Nemzeti Múzeum élén, aminek A Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum új igazgatója bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Megjelent a Pálos olvasókönyv
  by Budapest on 2024.03.01. at 16:20

  A Magyar Pálos Rend és az OSZK évtizedes együttműködésének újabb eredményeként megjelent a Pálos olvasókönyv. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a kötet bemutatójára! Időpont: 2024. március 6., szerda 15 óra.Helyszín: OSZK, Budavári Palota A Megjelent a Pálos olvasókönyv bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon az LMBT Történeti Hónap
  by Budapest on 2024.03.01. at 12:41

  Sajtóközlemény: 2024. 03. 01. Kiadja: Háttér Társaság  Idén márciusban immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre az LMBT Történeti Hónap Magyarországon, melynek keretében 40 különféle program várja az érdeklődőket szerte az országban, nemcsak A Tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon az LMBT Történeti Hónap bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Lázár halálra ítélné a pedofilokat?
  by Budapest on 2024.03.01. at 10:36

  Személyes véleménye, hogy „Vásárhelyi Jánosnak a börtönben kellene megrohadnia, és minden pedofilnak”. Közölte: azon kevés politikusok közé tartozik, akik a halálbüntetés pártján vannak. Azt mondta, bántja és dühíti, hogy K. A Lázár halálra ítélné a pedofilokat? bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Bojkottálom – írta közösségi oldalán V. Naszályi Márta
  by Budapest on 2024.02.25. at 14:02

  Mint ismeretes 2020-ban elvesztette önkormányzati többségét a Budavári önkormányzat ellenzéki vezetése, a Jobbik akkori húzása miatt. Sok víz lefolyt azóta a Dunán. V. Naszályi Márta a kerületünk polgármestere most odáig A Bojkottálom – írta közösségi oldalán V. Naszályi Márta bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

Megosztom