Budapest megvédi az erdőit

Karácsony Gergely

Budapest megvédi az erdőit, Budapest megvédi a fáit, Budapest nem engedi a kormányzati tarvágást.

A környezetvédelmi törvény lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy az országos jogszabályban foglaltaknál szigorúbb környezetvédelmi követelményeket határozzanak meg. A Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésére beterjesztem azt a rendeletmódosítást, ami nem engedi meg Budapesten, hogy a természetvédelmi területeken tarvágást alkalmazzanak. Védenünk kell a fáinkat egészen addig, amíg a kormány el nem áll attól a példátlanul rövidlátó, ostobán felelőtlen szándékától, hogy a természetvédelmi szabályok felfüggesztésével lehetővé teszi az erdők kiirtását. Mert itt az ideje, hogy véget vessünk a rövidlátó, a jövőt felélő kormányzati kapkodásnak, és ehelyett legalább az önkormányzatok képesek legyenek a jövőt féltő, zöld és fenntartható megoldásokkal kezelni az energiaválságot és a klímaválságot. Budapest ebben megtesz mindent, amire lehetősége van.

A felelős energiapolitika a zöld energiaforrások használata, és nem az erdők kivágása. Ennek a kormánynak lett volna 12 éve arra, hogy ezt felismerje, lett volna 12 éve valódi és fenntartható rezsicsökkentést elérni az épület- és nyílászáró szigetelésével, a megújuló energiák használatával, és még pénze is lett volna erre, ha máshonnan nem, hát uniós forrásokból. A lehetőséget és a pénzt is elherdálták, de ennek a rövidlátó politikának nem eshetnek áldozatul az erdeink, nem mehet rá a jövőnk.

Akik ma kora este elmennek a tüntetésre a Kossuth térre, az Agrárminisztérium elé, ők a jövő felélése helyett a jövőnk megóvását akarják. Én is ott leszek, ez természetes.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

  • A hangfelvétel, ami megrengette ….
    by Budapest on 2024.03.26. at 13:44

    Na erre most végkép kíváncsiak vagyunk. Vajon meddig falaz még a kormánynak az a 2-3 millió ember, akik még hisznek nekik. Magyar Péter megígérte, betartotta. Közzé tette azt a beszélgetést, A A hangfelvétel, ami megrengette …. bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Harkányi Endre
    by Budapest on 2024.03.26. at 10:16

    Harkányi Endrét köszönti a színházvilág. A Vígszínház Facebook oldalán méltatta a színészt aki most tölti be 90. életévét. Vígszínház ,,Mindig csak bizonyos közegben tudtam létezni. Olyan meghatározó egyéniségű emberek, pályatársak A Harkányi Endre bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Már a harmadik művész hagyja ott az Operettet
    by Budapest on 2024.03.25. at 14:14

    Eddig két színész hagyta ott az Operettszínházat, egy a botrányos viselkedése miatt, de itt most már a rendszerrel is gondjuk van. 50 évesen 23 év pálya után hagyta ott a A Már a harmadik művész hagyja ott az Operettet bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Önkormányzati válaszok lakhatási nehézségekre
    by Budapest on 2024.03.24. at 19:56

    Április 2. éjfélig még van lehetőség pályázatot beadni a Habitat for Humanity Magyarország Önkormányzatok a lakhatásért című országos felhívására. A szervezet azokat az önkormányzatokat szeretné díjazni és felhívni eredményeikre a A Önkormányzati válaszok lakhatási nehézségekre bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Körözési toplista
    by Budapest on 2024.03.24. at 15:19

    A képen látható személyeket a Magyar Rendőrség a velük szemben fennálló elfogatóparancs alapján keresi. Amennyiben valamelyiküket felismeri, vagy információval rendelkezik hollétéről, kérjük, tegyen bejelentést a körözött személy adatlapjáról elérhető üzenetküldő A Körözési toplista bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

Megosztom