Lebuktak a VI. kerületi vizuálgerillák

BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság 

Egymás után szedi áldozatait a térfigyelő sasszem a VI. kerületben. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a minap az Oktogon villamosmegállójában egy kifosztást látott élő egyenes adásban a közterületi kamera figyelője, mely észlelése nyomán a kerületi rendőrök másodpercek alatt elfogták a gyanúsítottat.

Időközben kiderült, hogy nem ez volt akkortájt a terézvárosi Cerberus egyetlen leleplezése; augusztus 6-án kora hajnalban három önfelkent környezetformáló áldatlan munkálkodását rögzítette a képfelvevő. Az Oktogonnál, a Liszt Ferenc téren és az Andrássy úton házfalra, virágárus bódéra, és építkezés palánkjára cirkalmazott ábrákat színes festékszóró flakonnal a trió a kamera szeme láttára.

A jelzés nyomán a helyszínre érkező járőrök a három fiatalkorú vizuálgerillát elfogták, és előállították a VI. kerületi Rendőrkapitányságra.

„Grafikusnak tanulok, szeretek betűket festeni”

– próbálta egyikük tettét magyarázni, ám a nyomozók értelmezése szerint ezen ambíció sem ad semminemű felkentséget más tulajdonát képező felületek pingálására. A teremtőkedvű posztmodern kalligráfiakészítővel és két társával szemben eljárás indult falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt, szabadlábon védekeznek.

A bűncselekménnyel okozott kár megállapítás alatt.

Még több rendőrségi esetet olvashatsz magazinunk rendőrségi Facebook oldalán, illetve csoportjában

Megosztom