Kormány arrogancia

Arold Péter

Egy jól működő demokratikus közegben a kormány soha nem mehetne el addig, hogy visszaélve a ráruházott hatalommal arrogáns viselkedéssel menjen mindennel szemben, ami nem az övé.

Valamikor ölni tudtunk volna a parlamentáris demokráciáért. Valamikor azért küzdöttünk, hogy hallgattassék meg a másik fél is.

Hétfőn délután egy órakor rendkívüli ülést tart az Országgyűlés a katatörvény miatt. Az ülést az ellenzék kezdeményezte, azt akarják elérni, hogy a parlament még a hatálybalépés előtt törölje el a jogszabályt.

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető jelezte, hogy a kormánypárt nem vesz részt a rendkívüli ülésen, ami így várhatóan nem lesz határozatképes.

Az ülés előzetes napirendjén olyan témák is szerepelnek, mint a rezsiemelés megszüntetése, a lakóépületek szigetelése, az élelmiszerválság leküzdése, a klímabérlet bevezetése és egyes termékek áfamentessége. Az ezekről szóló javaslatokat az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik terjesztette a Ház elé .

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .