Nem lesznek tárgyalások

Zelenszkij: Nem lesznek tárgyalások, ha Oroszország népszavazást tart az elfoglalt területeken.

Kijev nem fog béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

„Egyre több információnk van arról, hogy a megszállók álreferendumokat akarnak tartani országunk általuk elfoglalt déli részein. Nagyon egyszerű dolgot szeretnék mondani: mindenkit felelősségre fogunk vonni, aki bármilyen módon is segíti a megszállókat ebben az elhatározásukban. Felelni fognak Ukrajna előtt” – jelentette ki az ukrán elnök, akit az UNIAN hírügynökség idézett. Zelenszkij azt is elmondta, hogy Moszkva ezzel még jobban elzárná magát a világ elől, ami számára is előnytelen lenne.

Az UNIAN nyugati hírforrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az oroszok Donyeckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában terveznek népszavazást tartani az Oroszországhoz csatlakozásról.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .