Budapesti villamosmegállóban késelt – rendőrségi videóval és fotókkal – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly januárban, fényes nappal, egy IX. kerületi villamosmegállóban mellkason szúrt egy 22 éves férfit.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 16-án, dél körül több ismerősével a 4/6-os villamoson utazott. A társaság a Mester utcai megállóban szállt le a villamosról. A férfi egyik ismerőse a megállóban szóváltásba keveredett a későbbi sértettel. A vádlott ekkor a szemközti peronon tartózkodott, amikor azonban a szóváltást észlelte, a villamossíneken keresztül, kezében egy késsel a sértetthez futott, majd amikor odaért hozzá, egy határozott mozdulattal mellkason szúrta a 22 éves férfit. A támadás után az elkövető ismerőseivel együtt felszállt a villamosra és elhagyta a helyszínt.

A mentőket és a rendőröket járókelők értesítették. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes mellkasi sérülést szenvedett, az életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A főügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el.

A fotókat a rendőrség készítette.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .