Huszonhetedszer Budapesten – Pride

Lehet szeretni, nem szeretni, kiállni mellette és kirohanni ellene, de megállíthatatlan. 27. alkalommal rendezték meg Budapesten is.

Megkezdődött szombat délután a 27. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a felvonulás, amelyet idén a „Vedd vissza a jövőd!” szlogennel hirdettek meg.

    Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a XIII. kerületi Dráva utca és a Carl Lutz rakpart találkozásánál gyülekeztek, onnan indult el a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a Szabadság térre.
    A menet a tervek szerint végig halad a Duna mentén a Margit hídig, majd tovább a Parlement mellett, az alsó rakpartokon, utána a Zoltán utcán keresztül érkezik meg a Szabadság térre.

 A 27. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án.  Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a XIII. kerületi Dráva utca és a Carl Lutz rakpart találkozásánál gyülekeztek, onnan indult el a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a Szabadság térre. MTI/Koszticsák Szilárd


    A menetben az emberek szivárványszínű, európai uniós zászlókat lobogtatva énekelnek és táncolnak a dübörgő zenére. A menetet több mint tíz platós teherautó kíséri, ezeken résztvevők táncolnak.
    Több ellenzéki párt, az MSZP, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt saját járművel vesz részt a felvonuláson.

Megosztom
  A Temu titka és annak hátulütői