Lemondott a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik küldötte

Mint ahogy mi is több alkalommal beszámoltunk a KATA-s vállalkozókat nehéz helyzetbe hozó érthetetlen törvényről, a hangulat nem csitul. Több kamarai vezető mond le, vagy mondja el véleményét.

Most Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik küldötte véleményezte a törvényt és mondott le posztjáról, amiről Facebook oldalán is beszámolt.

Nem mintha sok vizet zavarna, de így tartom helyesnek: ma lemondtam a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatói tagozatában küldöttként viselt tisztségemről.

A lemondó nyilatkozatban azt írtam:

„Nem tudok közösséget vállalni egy olyan, elvileg legfőképpen gazdasági érdekegyeztetésre, érdekképviseletre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke véleményem szerint időről időre a saját érinthetetlenségéből és érzéketlenségéből fakadó magabiztossággal provokál és aláz meg kiszolgáltatott társadalmi csoportokat.

Nem tudok közösséget vállalni egy olyan, elvileg legfőképpen gazdasági érdekegyeztetésre, érdekképviseletre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke semmibe veszi, megveti, homogén, bűnös, ügyeskedő, kártékony masszaként láttatja, továbbá sokkal inkább sarcoltatja, sem mint képviseli, segíti a legkisebb

– a megélhetésért zömében tisztességesen küzdő – hazai vállalkozások százezreit. Azon vállalkozások százezreit, amelyek a saját meghurcoltatásukért évente összességében több mint 2 milliárd forintot kénytelenek befizetni a szervezet kasszájába kötelező kamarai hozzájárulás címén.

Meggyőződésem, hogy Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének viselkedése évek óta összeegyeztethetetlen a kamara eredeti szellemiségével, éppen ezért a mai nappal lemondok a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatói tagozatában küldöttként viselt tisztségemről. A ZMKIK alapszabályának megfelelően eljárva kezdeményezem majd kamarai tagságom megszüntetését is.”

Kicsit azért fáj a szívem, mert korábban hosszú éveken át igyekeztem segíteni – így vagy úgy – a kamara munkáját.

Megosztom