Tüntetést szervez a Momentum

Ma 18:00 – ra tüntetésre hívja az egész országot a Momentum a KATA törvénymódosítása miatt.

A Kossuth térre hívja a „katásokat” és szimpatizánsait a Momentum. Mint ismeretes a tegnapi napon spontán tüntetés zajlott, melyben a Margit hidat és az Erzsébet hidat vette blokád alá a nép.

A mai tüntetésről itt talál információt.

A kormány július 11-én benyújtotta javaslatát a KATA törvény megváltoztatásáról, hogy másnap már szavazzon is róla az országgyűlés. A kormány tervei szerint szeptember 1-től csak magánszemélynek állíthatnak ki számlát a KATA-s vállalkozók, és mindenkinek egységesen 50 ezer forintot kell befizetnie az államkasszába, továbbá 18 millió forintra emelik az éves értékhatárt.

A módosítással több százezren kerülnek létbizonytalanságba, hiszen nem tudják, hogy pár hét múlva folytatni tudják-e jelenlegi munkájukat. Azon kívül, hogy a gyors változtatás kapkodást fog okozni, rengeteg embert zárnak ki ebből az adózási formából azzal, hogy csak magánszemélyeknek lehet számlát kiállítani.

A Momentum szerint a kormánynak bizonytalanság helyett kiszámíthatóságot kellene biztosítania a vállalkozóknak. Ezért a párt parlamenti frakciója azonnal módosító javaslatot nyújtott be a tervezett KATA törvény megváltoztatása érdekében.

A Momentum javaslata szerint a KATA-módosítás január 1-jei bevezetését az új törvénynek tartani kell, hiszen a vállalkozások egész évre tervezték meg adófizetésüket, ennek megfelelően tervezték meg ügyvitelüket, valamint alakították ki ügyfélkörüket. Továbbá a párt szerint nem lehet kizárni azokat a KATA-sokat, akik nem magánszemélyeknek számláznak, ezért ezt a feltételt is törölni kellene a tervezetből. A kormány javaslatában foglalt határidők és feltételek olyan radikálisak, hogy a vállalkozások nem tudják hozzá igazítani működésüket és a javaslat nem biztosít kiszámítható működést a vállalkozásoknak és nem garantálja a jogbiztonságot.

Mint ismeretes, ez már a múlt. A törvényt elfogadták.

Megosztom
  Ad le a voksod!