Nincs magyar továbbjutó 100 méter háton

 Nem jutottak tovább a magyarok 100 méter háton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság vasárnapi előfutamaiból.

    Közülük elsőként Burián Katalin ugrott medencébe, aki egyéni legjobbjától (1:00:01) nem sokkal elmaradva, 1:01.26 perccel csapott célba, amivel a 19. lett.
    Burián – aki 2019-ben, Kvangdzsuban 23. volt ebben a számban – a futam után elmondta, első úszásnak ez nem volt rossz, különösen úgy, hogy ő a 200 méterre készül. Hozzátette, kissé azért megilletődött, amikor látta szombaton a nézősereget, hiszen nagyon régen versenyzett már ennyi szurkoló előtt, ráadásul hazai környezetben.
    A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes úszó megjegyezte, külön motiváció számára, hogy testvére, Burián Gergely is részt vesz a világbajnokságon, a magyar férfi vízilabda-válogatott balkezesétől érmet remél.
    Buriánt a férfiak hasonló számában Kovács Benedek Bendegúz követte, a világbajnoki újonc ugyancsak megközelítette egyéni legjobbját (54.12), azonban 54.47 másodperces idejével ő is a 19. helyen zárt.
    A futam után Kovács arról beszélt, hogy nagyon szeretett volna középdöntőt úszni, ezért kicsit csalódott, de fantasztikus érzés volt számára a Duna Arénában vízbe ugrani.

Megosztom