Nemadomfel Lélekközpont

Örömfőzés Wolf András séffel az önálló életért Akik nem adják fel a konyhában sem.

Igazi gasztro-kalandban volt része tíz fogyatékossággal élő fiatalnak, akik a nemsokára megépülő Nemadomfel Lélekközpont leendő lakói lesznek, és megkezdhetik önálló életüket, mindennapjaikat. Ehhez nyújtott egy kis segítséget Wolf András az Eventrend Group corporate séfje, az évek óta sikeresen futó tévés főzőműsor zsűritagja, aki a Bagolyvár Rendezvényhelyszínen közós örömfőzéssel állt ügyünk mellé, támogatva a projekt megvalósulásának fontosságát.

A Nem Adom Fel Alapítvány és a Gundel közös szervezésében megvalósuló, jó hangulatú eseményen a hatalmas konyhában egy teljes menüsort főztek meg a séf utasításai mellett a fiatalok, bár az ölelésből több jutott neki a résztvevők részéről, és szűnni nem akaró kérdések áradata a nagy boldogság mellett, hogy találkozhattak példaképükkel. 

A nagy sürgés-forgásban mindenki fakanalat ragadhatott a séf úr pedig türelmesen avatta be a résztvevőket az ételkészítés rejtelmeibe.  De mi is készült a kulisszák mögött? Elsőként reggeli, körözött, sajtos-sonkás melegszendvics. Főételeknek kétféle is készült a hatalmas lábosokban: füstölt húsos galuska savanyú káposztával, és paradicsomos, zöldséges penne. A csúcs a desszert elkészítése volt: császármorzsa lekvárral, friss gyümölccsel. A hab a tortán, hogy mindezeket a finomságokat el is fogyaszthatták a résztvevők a helyszínen.

Wolf András egy kitűnő séf és egy kiváló ember. Ő áll több, az Eventrend cégcsoporthoz tartozó éttermi projekt mögött is, így a nevéhez fűződik többek között a New York Kávéház, a Gundel és a Séf Asztala kínálata és koncepciója.

András ezzel a gasztronómiai élménnyel kívánta felhívni a figyelmet, hogy a Nem Adom Fel Alapítvány mielőbb felépíthesse Budapesten a Nemadomfel Lélekközpontot, ahol fogyatékossággal élő fiatalok lakhatását oldaná meg, valamint autizmussal élő kisgyermekek fejlesztőközpontját hozná létre.

Az ide beköltözők kaptak június 14-én főzőleckét Andrástól, hogy a saját, önálló életük elkezdéséhez kapjanak egy kis gasztronómiai segítséget.

Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek, és külön Wolf Andrásnak, aki ezzel a gasztronómiai kalanddal a Lélekközpont ügye mellé állt, és ezzel felhívja a figyelmet ügyünk fontosságára. Ahogy a közös fotózáson együtt kiáltották: „Soha nem adjuk fel!”

Fotók: Dely Dávid

Facebook: 

https://www.facebook.com/nemadomfel

https://www.facebook.com/nemadomfellelekkozpont

Megosztom