IX. kerület – dohányboltban árulta a drogot

Egy 48 éves férfi eladóként dolgozott egy IX. kerületi dohányboltban, ahol a munkaidejében kábítószert árult a vevőkörének. A Fővárosi Főügyészség a dílert kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A vádlott egy IX. kerületi dohányboltban dolgozott eladóként. A vád szerint a 48 éves férfi 2021 januárjától kezdődően, az üzletben legálisan forgalmazott dohányáru és más termékek mellett, kábítószert értékesített. A vádlott a kábítószert – jellemzően amfetamint – előre kiporciózva vitte be magával a dohányboltba. A díler előzetesen egyeztetett a vevőivel, akik megjelentek az üzletben, kifizették a 2.500-3.000 Ft/gramm vételárat, majd megkapták a kábítószert.

A férfinak legalább két visszatérő vevője volt. Egyikük 2021. januártól, a másik pedig július elejétől, heti-kétheti rendszerességgel vásárolt a vádlottól kábítószert, amit előzetes egyeztetést követően, a fenti dohányboltban vettek át.

Ezen túlmenően, az elkövető 2021. július 10-én három másik vevőnek, 2021. július 12-én két vevőnek, 2021. július 21-én pedig egy további vevőjének is értékesített kábítószert a munkahelyén. 

A vádlott 2021 januárjától a 2021 júliusában történt elfogásáig összesen legalább 52 gramm amfetamint értékesített a dohányboltba betérő vásárlóinak, amely révén mintegy 150.000 forint bevételre tett szert.

A nyomozók a vádlott IX. kerületi tartózkodási helyén további több mint 200 gramm amfetamint találtak, amit lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A felvételen az látszik, ahogyan a vádlott a dohánybolt pultja mögül értékesíti a kábítószert több vevőnek, az üzlet hűtőjéből veszi ki a tiltott szert tartalmazó tasakot. 

Ferencváros Magazin IX kerület – A MI kerületünk

 • Vágvölgyi B. András kirúgásáról
  by ferencvarosinfo on 2022.06.25. at 14:16

  Baranyi Krisztina Facebook oldalán posztolt a helyi független médiával kapcsolatban. Mint ismeretes a májusban elbocsátották Vágvölgyi B. Andrást veterán író, újságíró, filmrendező, a Magyar Narancs egykori főszerkesztőjét aki majd két éven keresztül irányította a helyi médiát. Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapítója, későbbi főszerkesztője lett a ferencvárosi havi magazin főszerkesztője. Ezt Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere közölte Facebook-oldalán még 2020. The post Vágvölgyi B. András kirúgásáról appeared first on Ferencváros Magazin.

 • A Fradinak nincs szüksége Dzubájra
  by ferencvarosinfo on 2022.06.25. at 11:00

  A bajnoki címvédő Ferencváros orosz vezetőedzője megerősítette, hogy nem igazolják le a sokszoros orosz válogatott labdarúgót, Artyom Dzjubát.     Sztanyiszlav Csercseszov a moszkvai Szport Ekszpressznek nyilatkozva úgy fogalmazott: “egyértelmű, hogy egy ilyen szintű és ilyen tapasztalattal rendelkező játékos iránt megvan a piaci érdeklődés” és bár a tervek közt szerepel a keret további erősítése, az FTC nem kívánja szerződtetni a szentpétervári Zenit The post A Fradinak nincs szüksége Dzubájra appeared first on Ferencváros Magazin.

 • A fertőződést megakadályozó oltás kifejlesztésére számít a német egészségügyi miniszter
  by ferencvarosinfo on 2022.06.17. at 11:55

  A német egészségügyi miniszter szerint egy éven belül elkészülhetnek az első oltóanyagok, amelyek megakadályozzák a fertőződést az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2).     Karl Lauterbach pénteki berlini tájékoztatóján elmondta: orvosként az a szakmai véleménye, hogy 6-12 hónapon belül sikerül kifejleszteni a védőhatást közvetlenül a nyálkahártyán kifejtő oltóanyagot, amely megbízhatóan meggátolja a megfertőződést.    Ezek az új fajta vakcinák jelenthetik a “fényt az alagút végén”, The post A fertőződést megakadályozó oltás kifejlesztésére számít a német egészségügyi miniszter appeared first on Ferencváros Magazin.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .