IX. kerület – dohányboltban árulta a drogot

Egy 48 éves férfi eladóként dolgozott egy IX. kerületi dohányboltban, ahol a munkaidejében kábítószert árult a vevőkörének. A Fővárosi Főügyészség a dílert kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A vádlott egy IX. kerületi dohányboltban dolgozott eladóként. A vád szerint a 48 éves férfi 2021 januárjától kezdődően, az üzletben legálisan forgalmazott dohányáru és más termékek mellett, kábítószert értékesített. A vádlott a kábítószert – jellemzően amfetamint – előre kiporciózva vitte be magával a dohányboltba. A díler előzetesen egyeztetett a vevőivel, akik megjelentek az üzletben, kifizették a 2.500-3.000 Ft/gramm vételárat, majd megkapták a kábítószert.

A férfinak legalább két visszatérő vevője volt. Egyikük 2021. januártól, a másik pedig július elejétől, heti-kétheti rendszerességgel vásárolt a vádlottól kábítószert, amit előzetes egyeztetést követően, a fenti dohányboltban vettek át.

Ezen túlmenően, az elkövető 2021. július 10-én három másik vevőnek, 2021. július 12-én két vevőnek, 2021. július 21-én pedig egy további vevőjének is értékesített kábítószert a munkahelyén. 

A vádlott 2021 januárjától a 2021 júliusában történt elfogásáig összesen legalább 52 gramm amfetamint értékesített a dohányboltba betérő vásárlóinak, amely révén mintegy 150.000 forint bevételre tett szert.

A nyomozók a vádlott IX. kerületi tartózkodási helyén további több mint 200 gramm amfetamint találtak, amit lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A felvételen az látszik, ahogyan a vádlott a dohánybolt pultja mögül értékesíti a kábítószert több vevőnek, az üzlet hűtőjéből veszi ki a tiltott szert tartalmazó tasakot. 

Ferencvárosi magazin Ferencváros közéleti magazinja

  • Angolozz.hu
    by ferencvarosinfo on 2024.04.17. at 15:39

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik nyelveket szeretnének tanulni. Az online nyelvtanulás egyre népszerűbb világszerte, aminek The post Angolozz.hu appeared first on Ferencvárosi magazin.

  • Tovább folyik az adok-kapok
    by ferencvarosinfo on 2024.04.16. at 07:31

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált Tarlós megállapításaira, de erre lehetősége lesz most pénteken is az The post Tovább folyik az adok-kapok appeared first on Ferencvárosi magazin.

  • Duguláselhárítás Budapest
    by ferencvarosinfo on 2024.04.15. at 13:43

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul a konyhai mosogató, vagy a fürdőszoba mosdó, kád vagy zuhany. The post Duguláselhárítás Budapest appeared first on Ferencvárosi magazin.

Megosztom