Így ne lopd meg a nejedet!

Hol a lé! Hites felesége előtt titkolta a férj azt a lottónyereményt, amit nem szándékozott a tudomására hozni. A Szegedi Törvényszék simán rávágott két év letöltendőt. Az asszony kára közel negyed milliárd forint – közölte az ügyészség a sajtóközleményében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Szegedi Törvényszék az elkövetővel szemben 2 év börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást és 1.500.000 forint pénzbüntetést szabott ki.

Az ítélet szerint a szegedi házaspár évekkel korábban közel egymilliárd forintot nyert az ötöslottón. A nyereményből ingatlanokat és gépkocsikat vásároltak, ám utóbb a kapcsolatuk megromlott, és a feleség a közös vagyon megosztását kezdeményezte. A vagyont kezelő férj a készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a vagyonközösség megszüntetésének eredményeként a feleség a rá eső résznél mintegy 250 millió forinttal kevesebbet kapott.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Ez történt még Szegeden

  • Holttestet találtak Szegeden
    by MTI on 2023.05.28. at 19:42

    Holttestet találtak vasárnap Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei, bűncselekmény történt.     A rendőrség a honlapján azt írta: a halálesettel kapcsolatban The post Holttestet találtak Szegeden appeared first on 19 vármegye.

Megosztom
  A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás