A Fidesz nem nyert Budapesten? Elveszi! Kinek?

Attól függetlenül, hogy alkotmányellenes lépés ami a kormány – Orbán Viktor – szándékában áll minden gond nélkül, pofátlanul megtörténhet. Lopják Budapestet.

Karácsony Gergely Facebook oldalán vélekedik a kialakult helyzetről. Kikerülhet a Főváros tulajdonából három frekventált közterület. Ez mi?

A Pénzügyminisztérium szerint alkotmányellenes.

A fideszes alkotmánybíróság korábbi határozata alapján is nyilvánvalóan alkotmányellenes.

Sajtóhírek szerint a kormány mégis ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét, a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi teret. És mindezt azért, hogy utána átadja az V. kerületi önkormányzatnak.

Mégis miért? Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat? Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?

Ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor természetesen perelünk. De addig is folytatjuk a Széchenyi tér tervezését, amely a megújuló Lánchíddal együtt a 150 éves Budapest történelmi nagyszerűségéhez méltó és egyszersmind igazi 21. századi zöld köztér lehet. Ha addig el nem lopják.

Megosztom