Bejelentette Sojgu: elfoglalták az oroszok Szvjatohirszk városát

Az ukrán nemzeti zászlóalj különítményei felrobbantottak egy hidat, hogy megakadályozzák az ukrán fegyveres erők kivonását Szvjatogorszkból.

Az orosz fegyveres erők a donyecki Szvjatogorszk város és a környező terület felszabadításának végső szakaszában vannak – mondta Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Az orosz védelmi minisztérium Telegram csatornája szerint az ukrán csapatok visszavonulásának megakadályozása érdekében különítményként működő ukrán nacionalista alakulatok felrobbantották a Szeverszkij-Donyec folyón átívelő hidat .

„Az orosz egységek támadása alatt az Ukrán Fegyveres Erők 95. Légideszant Rohamdandár és az Ukrán Fegyveres Erők 81. Külön Légideszant-dandár zászlóaljjainak maradványai az aláásás miatt elzárták a fő erőktől és az utánpótlástól. a hídról, elhagyott katonai felszereléseket és fegyvereket, és szétszóródtak a part mentén”

– tette hozzá Konasenkov.

Megállapították, hogy 80 ukrán harcos úszta át a folyót, miközben az orosz hadsereg nem nyitott rájuk tüzet.

„Az egyetlen helyes lépésnek tartjuk, hogy az ukrán katonák megtagadják a nacionalisták által vezetett haszontalan kijevi rezsim védelmét, nem pedig gyávaságnak. Ezzel mindannyian megmentették az életüket. Felszólítjuk Ukrajna valamennyi katonáját és területi védelmi egységeinek tagjait, hogy kövessék ezt a példát”

– áll a közleményben.

Közben a portfolio.hu a Ria Novosztyi-ra hivatkozva közli, hogy „A Donyecki és Luhanszki népköztársaságok Donyec-folyó balpartján található településeinek nagy részét felszabadítottuk, többek közt Krasznij Limant és Szvjatogorszkot, és még 15 másik települést” – mondta az orosz védelmi miniszter.

Megosztom