Katalin folytatja a hagyományokat…

Ma éjféltől háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

Novák Katalin Facebook bejegyzésében tette közzé, hogy aláírt valamit. Nem is akármit. Mindjárt a háborús helyzetről szóló törvényjavaslatot, amit a Főnök gyorsan a kormány bemutatása után be is lengetett.

Manapság a közösségi médiából értesül a magyar, hogy mikor mi történik. Az egyik lejár 31-én, valami kell helyette és ha a szomszédan háború dúl, hát tenni kell valamit.

Megtörtént

Az alaptörvény „ezerkétszáztizenharmadik” módosítása

Ma aláírtam az Alaptörvény Országgyűlés által megszavazott módosítását, amely lehetővé teszi, hogy a szomszédban dúló háború idején gyors kormányzati döntések születhessenek. A módosítás a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet, illetve humanitárius katasztrófa esetére is kiterjeszti a veszélyhelyzet alkalmazásának lehetőségét.

A világjárványra adott magyar válaszok is igazolták, hogy váratlan válsághelyzetben gyors, határozott döntésekre és cselekvésre van szükség. A magyar emberek biztonságban szeretnének élni, ezt kell az ország vezetőinek biztosítani.

A Kormány a különleges jogrendben lehetőséget kap arra, hogy – kizárólag a veszélyhelyzettel összefüggésben – rendeletekkel hozzon meg sürgős beavatkozást igénylő, fontos döntéseket. Az Országgyűlés a veszélyhelyzet idején is folyamatosan működik, és ellátja ellenőrző feladatát.

A Kormány minősített felelőssége, hogy a veszélyhelyzet alkalmazásával megfelelően éljen. Magyarország békét akar, ezért személyesen is azért dolgozom, hogy a háború hatásai a lehető legkisebb mértékben érintsék a magyar családok mindennapjait!

„Boldog Karácsonyt”

Megosztom