Az úttörő… akarom mondani Orbán Viktor 12 pontja

Orbán Viktor, a Főnök – kihirdette a saját 12 pontját miközben még mindig szabadon áramlik ki a búza Magyarországról.

S kormány még nem is jelezte, hogy hamarosan élni fog elővásárlási jogával, hogy „bespeizoljon” a nehéz időkre, miközben a búza ára meredeken megy felfelé a nemzetközi piacon és a kenyér árát, már hamarosan akár 800 forintos árért „suttogják” itt-ott.

Mindezt ellentételezésül itt a 12 pont, ami iránymutató a magyar kül és belpolitikában. Mind eközben a világon egyedülállóan a belügyminisztérium alá rendelték a közoktatást…az eü.-ről nem is említek semmit.

Hölgyei és Uraim! Ime a 12 pont.

  1. A saját szabályaink szerint kell játszani! – győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat. Nem szabad, hogy bárkit eltántorítson, ha kígyót-békát kiabálnak az emberre, az a gyanús, ha külföldön nem tekintenek rá furcsa szemmel.
  2. Nemzeti konzervativizmus a belpolitikában – a nemzeti ügy nem belpolitika, de még csak nem is hagyomány része Orbán szerint, így támogatni kell az egyházakat és családokat, a választók oldalán kell maradni. Kiemelte, azért építették a kerítést a déli határon, mert a magyarok ezt várták tőle, ezt a közönség megtapsolta. A progresszívek gyenge pontja, hogy ők a vágyálmaikat akarják a társadalomra kényszeríteni, de az emberek nem szeretik a baloldali lázálmokat. Meg kell találni és be kell mutatni azokat a pontokat, ahol a baloldal elszakadt a valóságtól.
  3. Nemzeti érdek a külpolitikában – a progresszívek szerint a külpolitika az ideológiák csatája. Azonban Orbán szerint az elmúlt száz évben már legalább négy ilyen utolsó nagy csata volt, a konzervatívoknak azonban érdekalapú külpolitika kell. Kiemelte az ukrajnai háborút, ahol kimondta, hogy Oroszország az agresszor, elítéli a támadót, Ukrajnát segíti, azonban kiemelte, hogy a magyarokat az ukránok nem védik meg, az országot a honvédség és a NATO védi meg. Nem szabad felülni a szirénhangoknak a miniszterelnök szerint, a cél a béke helyreállítása kell legyen mindig.
  4. Legyen médiánk! – a progresszív baloldal őrültségeit Orbán szerint csak akkor lehet bemutatni, ha van média, ami segít ebben. A baloldalnak van médiája, az a baj, hogy a nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik szerinte. Akik a riportereket tanították, azok is balosok voltak – mondta Orbán. A pártpolitikának és a sajtónak el kellene különülnie, azonban Nyugaton nem tartják be ezeket a szabályokat, a jobboldalnak pedig nincs olyan médiája, ami felvenné velük a versenyt, kivéve Tucker Carlsont. Orbán szerint Carlsonéhoz hasonló műsorok kellenek.
  5. Leplezd le az ellenfeleid szándékát! – tabudöntögetőnek is kell lenni Orbán szerint, ebben pedig Trump a legjobb. A holnap tabuit kell ledönteni – mondta. Mi ezt úgy csináljuk, hogy azelőtt napvilágra hozzuk, mire készül a baloldal, mielőtt megtennék – emelte ki a miniszterelnök. Pozitívumként említette az LMBTQ-propagandát, amit a jobboldal hozott nyilvánosságra, még azelőtt, hogy a baloldal megtehette volna, így máris védekezésre kényszerítették a baloldalt.
  6. Gazdaság – tudjuk, hogy a baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint működtetné, ez a jobboldalnak tilos – mondta. Szerinte csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami mindenkinek hasznos, úgy teszik, hogy annak is jó legyen, aki nem rájuk szavazott. Az emberek munkát akarnak, nem gazdasági elméleteket, az emberek előre akarnak jutni, jobb életet a gyermekeiknek – jelentette ki.
  7. Ne szorulj ki a szélére! – Orbán ezt azért emelte ki, mert szerinte a jobboldalon felütik a fejüket szélsőséges összeesküvéselméletek. A miniszterelnök azt mondta, az emberek ebből nem kérnek. Szerinte nincs különbség a jobb- és baloldali tudománytagadás között. Meg kell adni a természettudománynak, ami a természettudományé – jelentette ki. Az összeesküvés-elméletekben szerinte néha van igazság, de ezzel a szavazókat eltávolítják.
  8. Minden nap olvassunk! – furcsán hat, ezt ő is tudja, azonban Orbán szerint a könyveknél nincs jobb eszköz a bonyolult dolgok megértésére. Mint mondta, minden héten kijelöl egy napot, amikor csak olvas, ekkor keresi a baloldali hibákat, ha talál, lefordítja a politika nyelvére. Igaz, a spin doctor hasznos, de a problémát megérteni nekünk kell.
  9. Legyen hited! – Orbán szerint a hit hiánya veszélyes. Ha valaki nem hiszi, hogy egyszer felelnie kell tetteiért, akkor úgy érzi, bármit megtehet – mondta. Orbán ezért úgy érzi, bátorítani kell a fiatal generációt a hitre.
  10. Keress barátokat! – Orbán azt mondta, hogy a progresszív baloldal egységes, egymás hátát védik, a konzervatívok viszont a legkisebb ügyön is képesek összeveszni, majd csodálkoznak, ha bekerítik őket. Ha azonban a politikában akarnak boldogulni, akkor mindig azt kell keresni, hol vannak a közös pontok – jelentette ki.
  11. Építs közösségeket! – Nincsen konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül, mondta Orbán. Szerinte minél magányosabbak az emberek, annál többen mennek a liberálisokhoz. Amit meg kell érteni, hogy a közösségekkel egy politikai entitásnak is rendelkeznie kell.
  12. Építs intézményeket! – a sikeres politikához szerinte intézményekre van szükség, legyen az bármilyen, csak a politika felől értelmezhető kell legyen, hiszen ezek generációkon keresztül az emberekkel maradnak, megújítják új ötleteikkel a politikát. Ha ezek elfogynak, elfogy a muníció és az ellenfelek két vállra fektetik a konzervatívokat.
Megosztom