Roland Garros – Szerencsés vesztesként főtáblás lett Jani Réka

Szerencsés vesztesként főtáblára került Jani Réka a vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon.

    A hazai szövetség péntek esti tájékoztatása szerint a világranglista 128. helyezettjének a rangsorban 14., tokiói olimpiai bajnok svájci Belinda Bencic lesz az ellenfele az első fordulóban.
    „Tegnap este óta izgultam, hogy szerencsés vesztesként sikerüljön felkerülni a főtáblára, nem sokat aludtam az éjjel – árulta el a magyar játékos. – A ranglistámnak köszönhetően bekerültem a top öt szerencsés vesztes közé és végül a sorsoláson abba a háromba, akik felkerültek a főtáblára. El sem tudom mondani mennyire örülök neki, ez óriási ajándék nekem, és megpróbálom minden percét élvezni a mérkőzésnek.”
    Jani Réka hétfőn 6:4, 6:2-re verte a hazai közönség előtt szereplő Audrey Albie-t (438.), majd szerdán az ausztrál Jaimee Fourlisnél (236.) is jobbnak bizonyult 6:7 (3-7), 7:5, 6:3-ra, végül csütörtökön  7:5, 6:2-re kikapott a szerb Aleksandra Krunictól (117.). A Roland Garros selejtezőjében negyedszer szerepel, de a hétfői volt az első győzelme a párizsi salakon.
    A 128-as főtáblán alanyi jogon öt magyar – Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma – indulhat.

Megosztom