Két év kihagyás után újra

Hétvégén káoszra kell számítani Budapest közlekedésében, mert két év kihagyás után újra megrendezik a Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárversenyt, mely Budapestet is érinti, hiszen a Hősök teréről indul a mandula.

A Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt Budapesten jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani május 6-án, pénteken a délelőtti órákban, és 7-én, szombaton egész nap. A verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton.

Pénteken az Andrássy út–József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út–6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út–Izabella utca–Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás. A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni. Az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

Ha érdekel a teljes lezárás térképe, illetve a pontos útvonalak kukkants bele ebbe a linkbe

Címlapfotó Arold Péter APEV: a Hősök terén történő előkészületekről

Megosztom