Még két hónap. Ne várd ki, mert nagy lesz a roham

Már csak két hónapig, június 30-ig érvényesek hazánkban a járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, köztük a személyi igazolványok, a jogosítványok, útlevelek és a forgalmi engedélyek.

Nagy rohamra lehet számítani a határidő lejártával, ezért érdemes most elkezdeni a lejárt okmányok cseréjét. Legtöbbjüket online módon is meg lehet hosszabbítani, ha nem kell hozzá személyes találkozó a hivatallal, de ahhoz nem árt, ha van ügyfélkapud.

Például jogosítványod meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, ha már megvan az orvosi alkalmassági engedély, amelyet a háziorvosnál tudsz beszerezni, de amikor azt megkapod, ne feledj szólni neki, hogy töltse fel a rendszerbe.

Útlevél nélkül sem igazán tudsz mozogni bizonyos országok felé, így az is lényeges, mielőtt elindulsz világot látni.

Ellenőrizzétek okmányaitok érvényességét, és mielőbb keressetek fel egy kormányablakot, ha 2020. március 11. és 2022. május 31. között járt vagy jár le a személyi igazolványod, jogosítványod, vagy az útleveled. A lejárt forgalmi engedélyek miatt pedig a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Megosztom