Jobbikos kapta MZP mandátumát, bár Ő Szél Bernadettet szerette volna, és Hadházy is

A „demokrata ellenzéki pártok” úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – tájékoztatta az MSZP szombaton az MTI-t.

    A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP egyhangú döntéseket hozott a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.
    Ennek keretében úgy határoztak, hogy Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzettek közül sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.


    Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát pedig az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg – írták.

A lényeges kérdésekben ők döntenek. A most záruló ciklust még LMP-s képviselőként kezdő Szél Bernadett egyébként az országos ellenzéki lista 206. helyén volt, mindenképp szüksége lett volna az egyéni győzelemre, ami végül nem jött neki össze. Hadházy szerint a politikus 

„kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye. Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete billegő körzet: ha az ellenzéki lista nem szerepel ennyire katasztrofálisan az országban, Szél Bernadett simán nyerhetett volna, de azt is világosan lehetett előre jósolni, hogy rossz országos eredmény esetén veszíthet. A pártok egyezsége azonban nem engedte meg, hogy a pártelitekhez nem kötődő, független képviselő befutó helyet kapjon a listán. Azon a listán, amiről az előválasztáson nem is lehetett szavazni.”

Választások 2022-től napjainkig A fovarosunk.info választási melléklete

  • Tovább folyik az adok-kapok
    by valasztas2022 on 2024.04.16. at 07:32

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált Tarlós megállapításaira, de erre lehetősége lesz most pénteken is az ATV műsorában, addig nézzük közvetlen közelről. A Tovább folyik az adok-kapok bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

  • A Fidesz országos választmánya döntött az európai parlamenti (EP) listáról
    by valasztas2022 on 2024.04.16. at 06:50

    MTI – A Fidesz országos választmánya döntött az európai parlamenti (EP) listáról, a fideszes és KDNP-s képviselőjelöltek „csatasorba” álltak – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, a párt európai parlamenti listavezetője hétfőn a Fidesz Facebook-oldalára feltöltött videóban.     „Soha nem volt még akkora a tétje az európai parlamenti választásoknak, mint most június 9-én” a brüsszeli bürokrácia háborús A A Fidesz országos választmánya döntött az európai parlamenti (EP) listáról bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

  • Bővült a jelölőszervezetek száma
    by valasztas2022 on 2024.04.16. at 06:42

    MTI – Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a június 9-ei választásokra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).     Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB nyilvántartásba vette az Európai Parlament (EP) képviselőinek választására és az önkormányzati választásra az Új Kezdet Pártot.    Az önkormányzati választásra nyilvántartásba vette a Polgári Lokálpatrióta Mozgalom Egyesületet, a Sóskúti Civil Kör Egyesületet, az Együtt A Bővült a jelölőszervezetek száma bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

Megosztom