Jobbikos kapta MZP mandátumát, bár Ő Szél Bernadettet szerette volna, és Hadházy is

A „demokrata ellenzéki pártok” úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – tájékoztatta az MSZP szombaton az MTI-t.

    A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP egyhangú döntéseket hozott a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.
    Ennek keretében úgy határoztak, hogy Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzettek közül sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át.


    Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa Szabó Rebeka töltheti be. Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát pedig az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg – írták.

A lényeges kérdésekben ők döntenek. A most záruló ciklust még LMP-s képviselőként kezdő Szél Bernadett egyébként az országos ellenzéki lista 206. helyén volt, mindenképp szüksége lett volna az egyéni győzelemre, ami végül nem jött neki össze. Hadházy szerint a politikus 

„kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye. Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete billegő körzet: ha az ellenzéki lista nem szerepel ennyire katasztrofálisan az országban, Szél Bernadett simán nyerhetett volna, de azt is világosan lehetett előre jósolni, hogy rossz országos eredmény esetén veszíthet. A pártok egyezsége azonban nem engedte meg, hogy a pártelitekhez nem kötődő, független képviselő befutó helyet kapjon a listán. Azon a listán, amiről az előválasztáson nem is lehetett szavazni.”

Választások 2022-től napjainkig A fovarosunk.info választási melléklete

 • Külföldről – Tisztelet és Szabadság Párt 8749 szavazatot kapott
  by valasztas2022 on 2024.06.13. at 15:46

  A Tisztelet és Szabadság Párt 8749 szavazatot kapott a 18 661 szavazásra jogosult külföldön élő szavazótól, míg a Fidesz mindösszesen 3218-at. A választás napján külföldön tartózkodó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok Magyarország nagykövetségein és konzulátusain szavazhattak; 99 ország 147 külképviseletén. A 166 urna a törvényes határidő előtt egy nappal, már szerda estére megérkezett az NVI-hez, ahol A Külföldről – Tisztelet és Szabadság Párt 8749 szavazatot kapott bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

 • Közel 2 millióan szavaztak eddig
  by valasztas2022 on 2024.06.09. at 10:15

  Minden jel arra utal, hogy magas lesz a részvétel a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáson. Erre engednek következtetni a Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai is. A részvételi adatok megoszlása vármegyénként a következő volt: Budapesten a reggel 7 órai adatok szerint a választásra jogosult 1 millió 343 ezer választópolgárból 1,62 százalék, 21 744 választó adta A Közel 2 millióan szavaztak eddig bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

 • Timothy Garton Ash: Orbán Viktor ebbe az irányba vezeti Magyarországot
  by valasztas2022 on 2024.06.09. at 08:22

  Timothy Garton Ash-t az interjúban többek közt arról is megkérdezték: – hvg.hu „Egyes országokat, például Magyarországot azzal vádolják, hogy visszalép a demokráciától, és barátságosabbá válik az olyan autoriter rezsimekkel szemben, mint Oroszország és Kína.” A történész erre azt mondta: nem szereti ezt a visszalépés kifejezését, mert azt sugallja, hogy „van egy egyenes vonal, egy lineáris A Timothy Garton Ash: Orbán Viktor ebbe az irányba vezeti Magyarországot bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

Megosztom