Vallomás hiánya miatt a nyomozás lezárva

Szilágyi Liliána egy tavalyi Instagram posztjában számolt be arról, hogy Ő is a bántalmazottak közé tartozik, melyet apjától kellett elviselnie.

A rendőrség akkor hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést, de a nyomozást lezárta, ugyanis többszöri kérésükre sem tett feljelentést az úszónő.

Az Rtl kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság a következőket reagálta az esetre.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.”

A Magyar Úszó Szövetség március végén lezárt vizsgálata szerint Szilágyi Liliána igazat mondott, Szilágyi Zoltánt pedig a szövetség által szervezett rendezvényeken nemkívánatos személynek nyilvánította.

Megosztom