„Fogalmuk sincs erről az országról” – Bayer Zsolt az ellenzékről és a választásról

Mi történt a választáson? A Mandiner a magyar nyilvánosság neves szereplőit kérdezi meg új sorozatában a választás tanulságairól. Újabb interjúalanyunk: Bayer Zsolt publicista.

***

Mi történt a választáson?

A magyar nép megint csodát tett. Általában a magyar nép tud csodát tenni. Különösen kiélezett és fontos pillanatokban. Megtette most is. És ezt fordítják le úgy az ellenfeleink, hogy a magyar nép fogatlan, törött a szemüvege, nem mosdik és hülye. És ameddig ők ezt így látják, addig mindig ilyen arányban fognak vereséget szenvedni.

Meglepődött egyébként, hogy ekkora arányú volt a győzelem? Erre számított?

Nem számítottam ilyen fölényre, kényelmes, egyszerű többséget vártam. Engem is megdöbbentett, és pontosan ennek kapcsán mondtam azt, hogy a nemzet csodát tett.

A riportot végig olvashatod a Mandiner online oldalán.

Választások 2022-től napjainkig A fovarosunk.info választási melléklete

 • Külföldről – Tisztelet és Szabadság Párt 8749 szavazatot kapott
  by valasztas2022 on 2024.06.13. at 15:46

  A Tisztelet és Szabadság Párt 8749 szavazatot kapott a 18 661 szavazásra jogosult külföldön élő szavazótól, míg a Fidesz mindösszesen 3218-at. A választás napján külföldön tartózkodó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok Magyarország nagykövetségein és konzulátusain szavazhattak; 99 ország 147 külképviseletén. A 166 urna a törvényes határidő előtt egy nappal, már szerda estére megérkezett az NVI-hez, ahol A Külföldről – Tisztelet és Szabadság Párt 8749 szavazatot kapott bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

 • Közel 2 millióan szavaztak eddig
  by valasztas2022 on 2024.06.09. at 10:15

  Minden jel arra utal, hogy magas lesz a részvétel a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáson. Erre engednek következtetni a Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai is. A részvételi adatok megoszlása vármegyénként a következő volt: Budapesten a reggel 7 órai adatok szerint a választásra jogosult 1 millió 343 ezer választópolgárból 1,62 százalék, 21 744 választó adta A Közel 2 millióan szavaztak eddig bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

 • Timothy Garton Ash: Orbán Viktor ebbe az irányba vezeti Magyarországot
  by valasztas2022 on 2024.06.09. at 08:22

  Timothy Garton Ash-t az interjúban többek közt arról is megkérdezték: – hvg.hu „Egyes országokat, például Magyarországot azzal vádolják, hogy visszalép a demokráciától, és barátságosabbá válik az olyan autoriter rezsimekkel szemben, mint Oroszország és Kína.” A történész erre azt mondta: nem szereti ezt a visszalépés kifejezését, mert azt sugallja, hogy „van egy egyenes vonal, egy lineáris A Timothy Garton Ash: Orbán Viktor ebbe az irányba vezeti Magyarországot bejegyzés először Választások 2022-től napjainkig-én jelent meg.

Megosztom