Pedofil ügy Pécs – súlyosbított a Pécsi Ítélőtábla

A Pécsi Ítélőtábla – a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványára – súlyosította annak vádlottnak a büntetését, aki edzőként több kiskorú tanítványához szexuális indíttatással közeledett.

A 35 éves férfi 2017. augusztusától egy dél-baranyai település sportegyesületének futball edzőjeként dolgozott. A szülők és a gyermekek körében népszerűségnek örvendő pedagógus az óvodás és általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekekből álló labdarúgó csapatokat edzett, emellett számos közösségi programot – táborozásokat, kirándulásokat – szervezett tanítványainak, és estenként azok szüleinek is.

Többször szervezett otthonában is összejöveteleket a csapatai tagjainak, ahol közösen pizzázott, palacsintázott és videojátékozott a szüleik által felügyeletére bízott fiúkkal. Az ilyen összejövetelek során 2018 és 2019. években három gyermekkorú sértett sérelmére többször szexuális cselekményt végzett. A gyerekek utóbb családtagjaiknak részletesen beszámoltak az eseményekről.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat 3 rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla a vádlott büntetését 7 év fegyházbüntetésre súlyosította.

Megosztom