Eredményes vád az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben

A Fővárosi Főügyészség vádirata alapján a Veszprémi Járásbíróság marasztaló döntést hozott, büntetővégzéssel az ügy mindkét vádlottjával szemben pénzbüntetést szabott ki.

A Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben 2021. október 4. napján nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vád szerint egy ügyvéd foglalkozású férfi, egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott. (Elolvasom)

A Veszprémi Járásbíróság osztotta a Fővárosi Főügyészség álláspontját, miszerint az ügy egyszerű megítélésű, valamint a büntetővégzés meghozatalának egyéb törvényi feltételei is fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el.

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, váddal egyezően megállapította, hogy az ügyvéd vádlott és a bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű társa megvalósította a 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségét.

Ezért az ügyvéd foglalkozású vádlottal szemben a bíróság – halmazati büntetésül – 1.000.000 forint pénzbüntetést, társával szemben 500.000 forint pénzbüntetést szabott ki. A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlottak a kiszabott pénzbüntetés megfizetését elmulasztják, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, azonban az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.

Címlapfotó: Az örödög ügyvédje c. filmből Al Pacino az Ördög szerepében beavatja Kevin Lomax-et Isten műhelytitkaiba

Megosztom
  Ad le a voksod!