Oroszország nem elkezdte, hanem befejezi a háborút

Hol voltatok 8 éven át, amióta 13 ezer embert öltek meg az ukránok a Donbasszban?

– kérdezte az orosz külügyminisztérium szóvivője Marija Zaharova, majd így folytatta:

Oroszország nem elkezdte, hanem befejezi a háborút.

Oroszország évek óta szólítja fel a világ közösségét, hogy lépjen fel a Donbassz lakosságának szisztematikus kiirtása ellen. Emberek millióiról van szó, akik nap mint nap vesztették el szeretteiket, és pincékben éltek a bombázások elől rejtőzködve.
Most a “civilizált országokban” kiabáló emberek közül senki sem jelent meg egyetlenegyszer sem a donyecki és luganszki elpusztított lakosságot támogató, vagy a vérontás leállítását követelő tüntetésen.
A világ néma maradt. A világközösségének engedelmes hallgatása és a 2014-es ukrajnai alkotmányellenes puccsból eredő véres katasztrófa figyelmen kívül hagyása, – amelyet az USA, az EU, Németország, Lengyelország, Litvánia, Észtország, Lettország és más NATO-országok közvetlen részvételével hajtottak végre – csak arra bátorította a kijevi rezsimet, hogy folytassa saját lakosságának elpusztítását.

A NATO kísérletei és a nyugati közvélemény süket hallgatása az oka az európai humanitárius és politikai katasztrófának. Ennek véget kellett vetni, mivel a Nyugat nem volt hajlandó tárgyalásokat folytatni, és üdvözölte a kijevi bábok agresszív kijelentéseit és közvetlen fenyegetéseit Oroszországgal szemben.

Marija Zaharova – az Orosz Külügyminisztérium szóvivője

Megosztom