Meat Loaf-ra emlékezve

Michael Lee Aday, művésznevén: Meat Loaf (Aday) Dallasban született 1947. szeptember 27. – én és Nashvilleben, 2022. január 20. án elhunyt amerikai rockénekes és színész.

Az utolsó információk szerint halálát a koronavírus okozta.

Leginkább Bat Out of Hell albumtrilógiájáról ismert, amely a Bat Out of Hell (1977), Bat Out of Hell II: Back Into Hell (1993) és Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose (2006) című lemezeit jelenti. A Bat Out of Hellből több mint 43 millió példányt adták el, és harminc évvel később is évi 200 000 kel el belőle, kilenc évig szerepelt a toplistákon, és minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott lemeze.

A Bat Out of Hell II: Back Into Hell 22 hétig szerepelt a MAHASZ Top 40 albumlistáján, a rajta szereplő I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That) pedig Grammy-díjat kapott a legjobb szóló rockénekesi teljesítmény kategóriában.

A siker ellenére Meat Loafnak kezdeti nehézségei akadtak, hogy stabil karriert építsen az USA-ban. Ezzel szemben Európában ikoni státuszt vívott ki magának, kiváltképp Nagy-Britanniában, ahol 23. a legtöbb hetet a toplistákon töltöttek listájában. A VH1 „a hard rock 100 legnagyobb művésze” listájában 96 helyezett volt.

Meat Loaf több mint ötven filmben és televíziós műsorban szerepelt, gyakran a színpadi személyiségéhez hasonló szerepkörben. Leghíresebb szerepei közt található Eddie és Dr. Scott a The Rocky Horror Show amerikai bemutatóján és Eddie a filmváltozatban, Robert „Bob” Paulson a Harcosok klubjában és Jack Black apja a Tenacious D, avagy a kerek rockerekben (egy karakter, aki utálja a rockzenét).

To Hell and Back című önéletrajzi kötetében Meat Loaf leírja, hogy egyik barátjával, és annak apjával kiautóztak a Love Field reptérre, hogy megnézzék John F. Kennedy landolását.

  2024. március 21-e a Down-szindróma világnapja

Az eseményt követően elhagyták a repteret, és elindultak a Market Hallba, mely Kennedy felvonulási útvonalára esett. Útközben hallották, hogy Kennedyt lelőtték, és a Parkland kórházhoz siettek, ahol látták Jackie Kennedyt kiszállni az autóból, és azt is ahogy John Connally texasi kormányzót kihúzzák, azonban nem látták, hogy az elnököt kivették volna.

Meat Loaf 74 éves volt

Segített a Wikipedia

Megosztom