Folyamatos az ellenőrzés a budapesti villamos vonalakon

Ezúttal a budai fonódó villamosvonalat ellenőrizték a BRFK és a BKK együttműködésének keretében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség  keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. január 18-án a 41-es villamost, megállóhelyeit és azok környékét ellenőrizték.

Az egyenruhások az egész napos akció alatt közterületi alkoholfogyasztás és közlekedési szabálysértés miatt három esetben szabtak ki  helyszíni bírságot. Ezen felül négy embert fogtak el és állítottak elő: három ellen körözés volt kiadva, míg egy férfit lopás és rongálás közben értek tetten. Utóbbi jegyautomatákat rugdosott, majd az egyikből pénzt próbált kiszedni.​

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Megosztom