Elhunyt Damu Roland

Damu Roland családja hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy szerettüket legyőzte a koronavírus. A halálhírt Damu unokaöccse, Tóth István hozta nyilvánosságra a színész közösségi oldalán.

Damu Roland december elején került kórházba. Maga hívott mentőt, mert a köhögéstől már levegőt sem kapott. Koronavírusos volt, az intenzív osztályon kezelték. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette, de életét már nem lehetett megmenteni. Kétszer volt beoltva.

Középiskolai tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végezte. Az iskolai darabokban szerepelt először színházban.

Bár felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára Marton László osztályába, azonban távoznia kellett a képzésről. A Független Színpadra került, Ruszt Józsefhez. Később játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is.

Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere.

A művész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

Forrás:

Magyar temetkezés Magyarország első kegyeleti portálja. Alapító: Arold Péter 2004

  • Házikedvenceink veszélyben?
    on 2024.04.13. at 06:11

    Hol található a kullancsok jellemző élőhelye? A kullancsok életmódjukból adódóan a nyirkos, növényzettel sűrűn benőtt területeket kedvelik. A hiedelmekkel ellentétben nem a fákról vetődnek ránk, hanem az aljnövényzetben megbújva várják prédáikat. Jellemző tartózkodásuk legfeljebb 1,5m magasságba tehető. A kullancsok mozgása viszonylag lassú, de azért képesek helyet változtatni, mi több a The post Házikedvenceink veszélyben? appeared first on Magyar temetkezés.

  • Dabas – Az Év Vállalkozója-2022-es díj
    by kegyelettel on 2024.04.04. at 18:47

    Amire büszkék vagyunk! „Ha azért dolgozol, hogy legyen egy életed, akkor vagy egy új dologra, vagy egy új életre van szükséged…” ….ez is lehetne életének mottója Márton Péterné Iványi Zsuzsannának, aki két év csúszással idén márciusban átvehette a Dabas Város által adományozott, ”Az Év Vállalkozója-2022-es díját! Korábban egy hosszabb riport The post Dabas – Az Év Vállalkozója-2022-es díj appeared first on Magyar temetkezés.

Megosztom