Elhunyt Damu Roland

Damu Roland családja hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy szerettüket legyőzte a koronavírus. A halálhírt Damu unokaöccse, Tóth István hozta nyilvánosságra a színész közösségi oldalán.

Damu Roland december elején került kórházba. Maga hívott mentőt, mert a köhögéstől már levegőt sem kapott. Koronavírusos volt, az intenzív osztályon kezelték. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette, de életét már nem lehetett megmenteni. Kétszer volt beoltva.

Középiskolai tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végezte. Az iskolai darabokban szerepelt először színházban.

Bár felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára Marton László osztályába, azonban távoznia kellett a képzésről. A Független Színpadra került, Ruszt Józsefhez. Később játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is.

Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere.

A művész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

Forrás:

Magyar temetkezés Magyarország első kegyeleti portálja. Alapító: Arold Péter 2004

  • Elment a legenda
    by kegyelettel on 2022.07.09. at 11:30

    67 éves korában elhunyt Törőcsik András labdarúgó. Töröcsik András az utolsók között volt, akik még ott voltak azon a bizonyos VB-n Baróti szakivel. Azóta senkinek nem sikerült világversenyen ott lenni. Hányszor, de hányszor zengett a stadion akár nemzeti mezben, vagy akár klub mezben játszott! Táncolj Törő! 12 évesen a BVSC-ben The post Elment a legenda appeared first on Magyar temetkezés.

  • Tologatják, mint a rossz kocsit
    by kegyelettel on 2022.06.22. at 17:28

    2014-ben akarták bevezetni a szociális temetést, még pedig úgy, hogy a szegény temettető maga temethette volna el a halottját. 2013-ban módosították a temetkezési törvényt úgy, hogy a rászorulóknak az állam ingyenesen ad sírhelyet és koporsót vagy urnát, de az elhunyt rokonának vállalnia kell, hogy ő vagy akit felkér, közreműködik a The post Tologatják, mint a rossz kocsit appeared first on Magyar temetkezés.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .