Elhunyt Damu Roland

Damu Roland családja hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy szerettüket legyőzte a koronavírus. A halálhírt Damu unokaöccse, Tóth István hozta nyilvánosságra a színész közösségi oldalán.

Damu Roland december elején került kórházba. Maga hívott mentőt, mert a köhögéstől már levegőt sem kapott. Koronavírusos volt, az intenzív osztályon kezelték. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette, de életét már nem lehetett megmenteni. Kétszer volt beoltva.

Középiskolai tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végezte. Az iskolai darabokban szerepelt először színházban.

Bár felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára Marton László osztályába, azonban távoznia kellett a képzésről. A Független Színpadra került, Ruszt Józsefhez. Később játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is.

Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere.

A művész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

Forrás:

Magyar temetkezés Magyarország első kegyeleti portálja. Alapító: Arold Péter 2004

  • Az MSZP a sír megváltásának és újraváltásának áfamentességét javasolja
    by kegyelettel on 2024.02.01. at 10:31

    A temetési hely meg- és újraváltásának tárgyi áfamentességét javasolta az MSZP országgyűlési képviselője, pártigazgatója csütörtökön.     Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az ügyben törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, mert jelenleg a családok egy hozzátartozójuk elvesztésekor áfát is fizetnek a magyar államnak, amikor megváltják a sírhelyet, vagy később The post Az MSZP a sír megváltásának és újraváltásának áfamentességét javasolja appeared first on Magyar temetkezés.

  • Meghalt Chuck Norris magyarhangja
    by kegyelettel on 2024.01.11. at 20:25

    Jakab Csaba, többek között Chuck Norris és Jean-Claude Van Damme magyar hangja volt, de a Sztarbox első szériájában is Ő volt a ringbemondó. Haláláról az Art-Színtér közölt hírt. Kedves Közönségünk! Jakab Csaba, színházunk művésze, aki a Mesterhármas és a Mandragóra című előadásban okozott nekünk megannyi örömöt és kedves pillanatot, elhunyt. Emlékét The post Meghalt Chuck Norris magyarhangja appeared first on Magyar temetkezés.

Megosztom
  Civil szervezeteket segítő programban vett részt az AsiaCenter