Gattyán is beszállt a politikai versengésbe

Karácsony úgy gondolja Gattyán György csak a Fidesz esélyeit kívánja növelni, mindezt a Rogán iroda ötletéből fakadóan.

„Gattyán György és mások mind a Fidesz zsoldjában álló kamu pártok és kamu jelöltek. Én azt javaslom, hogy senki ne vegye komolyan ezeket, Rogán Antal dolgozószobájában találták ki, hogy Gattyán György induljon a választáson.”

Gattyán György a szexiparból meggazdagodott milliárdos, aki a 245 milliárd forintos vagyonával Magyarország harmadik leggazdagabb embere úgy döntött, hogy az ellenzéki összefogás gyenge szereplése miatt beleáll a politikába.

Gattyán mellette nagy adakozó. Tavaly közel 1 milliárd forintot adományozott a vírus leküzdésére a Gattyán alapítványon keresztül, majd újabb 120 milliót adott a gyermekeknek karácsonyi ajándékként.

Karácsony szerint Gattyán indulását a Rogán féle propaganda minisztérium asztalán született és kizárólag a Fidesz nyerési esélyeit javítja.

Gattyán ellen nyomozás is indult adó meg nem fizetés miatt

Miután kiderült, hogy a felnőtt tartalmakra épülő Livejasmin.com-ot egy portugál cég üzemeltette, amely forgalma után nem a magyar forgalmi adót (27%), hanem a 17%-os portugál adót fizették be, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éveken keresztül figyelte tevékenységét.

A magyar adóhatóság szerint a portugál cég is Gattyánék irányítása alatt állt. A NAV vélhetően titkos adatgyűjtéssel, például lehallgatással és e-mailek átnézésével jutott hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek alapján úgy vélik, a portugál céget csak álcából, adóelkerülési céllal működtették.

Ezért a bíróság több ingatlant, céget és bankszámlát előzetes zár alá vett 2014-ben vagy 2015 elején, még a jogerős ítélet kihirdetése előtt. A zár alá vett ingatlanok között van az Il Bacio luxusáruház, a Normafa Hotel, és az üzletember Budakeszi és Szerémi úti magáningatlanai is.

2015. június 2-án ismeretlen okból zárva volt az Andrássy úton álló Il Bacio di Stile luxusáruház. A Blikk információ szerint a NAV és a rendőrség tartott közös razziát (a rendőrség érintettségét és a bolt ideiglenes bezárását a cég később cáfolta).

Az Európai Bíróság 2015 szeptemberében kiadott főtanácsnoki indítványa szerint a két cég licencszerződésével nem kívánt adót csalni. Kimondta, hogy a NAV jogszerűtlenül felhasznált olyan adatokat is az ügyhöz, amiket még egy másik nyomozás során gyűjtöttek titokban.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. június 1-én jogerősen megszüntette a NAV azon határozatát, miszerint körülbelül 50-50 milliárd forintnyi áfa és büntetés megfizetésére kötelezték volna a Docler Holding-ot.

A bíróság megállapította, hogy az adóhatóság jogszerűtlenül használt bizonyítékokat a vádemeléshez annak ellenére, hogy azok sem bizonyították az adócsalást

Ki is ez az üzletember?

Az üzletember 1970 május 24-én született Budapesten. Édesapja kőműves volt, édesanyja háztartásbeliként dolgozott. A Corvin Mátyás Gimnáziumba járt iskolába, majd a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán tanult. Az Ikarus Budapest Sportegyesületben atletizált, mint futó, edzője ifj. Tomhauser István volt.

Gattyán György 2003-ban létrehozta a Livejasmin.com nevű, streaming technológiára épülő, felnőtt-tartalom szolgáltatást nyújtó webkamerás oldalt, ami ma a világon a felnőtt tartalmat kínáló weboldalak közül a legnagyobb forgalmat generálja, látogatóinak száma meghaladja a CNN-ét.

2008-ban alapította a Docler Holding cégcsoportot, amely informatikai és internetes szolgáltatásokat nyújt. A Livejasmin technológiájának mintájára, a videostreaming előnyeit kihasználva és azt továbbfejlesztve létrehozta az online jóslást lehetővé tevő oranum.com oldalt is.

A Docler csoport jelenleg a portfólió cégeket is beleszámítva több mint ezer embert foglalkoztat. A cégcsoport része az Andrássy úton épült és 2013-ban megnyitásra került Il Bacio di Stile divatpalota.

A Docler csoport névadó szponzora több sportegyesületnek is. Egyebek mellett a Dab.Docler jégkorongcsapatnak, a Műszaki Egyetem futsal csapatának, a Docler Wolves amerikai football csapatnak és a Wildboars kerekesszékes rögbicsapatnak is. Magyarország legfiatalabb sakknagymestere, Rapport Richárd vagy a szintén fiatal, de már világbajnok Vadnai Benjamin vitorlázó is a Docler támogatottja. A Prima Primissima Alapítvány társalapítója, a Magyar népművészet és közművelődés Junior Prima díj mecénása, a Docler Holding Új Generáció Gábor Dénes Díj alapítója.

Gattyán részt vett a 2015 februárjában rendezett 63. amerikai Nemzeti Imareggelin, többek között Barack Obama amerikai elnök, és a dalai láma társaságában.

A cikk a Wikipedia segítségével készült

Megosztom