Kövér ház a Hargitán

Székelyföldön, azon belül a Hargita megyében található Tibódon egy, a tájba festői módon beleolvadó úszómedencés ház tulajdonosa Veress László, aki Kövér László házelnök kabinetfőnöke. 

Az ellenzéki média teli torokból harsogja: Kövérnek háza van a Hargitán. Aztán rögtön a videó elején a szokásos “paraszt bácsi kerékpáron” mondja Juhi kérdésére válaszolva, hogy nem tudom, de a Dávid Ibolyáé ez éppen itt.

Ez most és itt számomra nem akkora nagy dolog, mint mondjuk Horvátországban, de előre mutató. Miért vesz egy magyar politikus házat ott, ahová tolják azt a sok-sok milliárdot?

Hát lássuk és halljuk Juhász urat, akit nem olyan régen még 150 millával segített ki a köznép, hogy vissza tudja fizetni az választási pénzt, amit akkor kapott, amikor politikusnak akart állni.

Persze alapból nem egészen az övé, hiszen az Alfahír nyomozása szerint a villa a kabinetfőnökének a tulajdona, de azért ott is kilóg a lóláb.

Nem mellékes, hogy Veress székelyföldi úszómedencés házának tulajdoni lapja szerint 2019 óta az ingatlanra elővásárlási joga van az Ábel Alapítványnak, amelynek elnöke egy bizonyos Stefán Károly Róbert, aki az MTHA-t alapította. Az erdélyi egyesület 35 millió forintot kapott az alapítványtól a Frank Liu tajvani milliárdos közbenjárásával érkezett 322 millió forintnyi összegből. 

Ezért Juhász úgy véli, kijelenthető:

A tajvani üzletember, Frank Liu Veressen keresztül Kövér Lászlót finanszírozza.

Megosztom