Egy zuglói panelba jegyezték be a céget

Egy zuglói tízemeletes ház egyik lakásába, féltucat másik társaság mellé jegyezték be azt a céget, amelynek eladná a régóta pusztuló taszári bázist az állam – írja a Népszava.

A lap szerint a kormány nem ír ki pályázatot, hanem „versenyeztetés mellőzésével” adja el az öt település – Taszár, Orci, Zimány, Kaposhomok, Kaposkeresztúr – 36 különböző helyrajzi számán szereplő repülőteret az SGF Silu Global Fund Holding Zrt.-nek.

A céget egy budapesti, Örs Vezér téri panelház 10. emeletén lévő magánlakásba jegyezték be. A lakás kaputelefonjának gombján a cégtulajdonosokkal és az ügyvezető nevével nem egyező név szerepel, csengetésre senki sem nyitott ajtót. A lakásba hat másik, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt.-vel látható kapcsolatban nem álló céget jelentettek be.

Az ügyletre készülő SGF Silu Global Fund Holdingot fél éve, májusban alapították, ötmillió forintos jegyzett tőkével. A cég tulajdonosai ismeretlenek, egy pápai, illetve egy zalakarosi ügyvezető jegyzi. A két ügyvezető az évek során egy jó tucat, javarészt azóta már felszámolt cégben is részt vett.

Via 444.hu

Hírek XIV. kerület Hírek XIV. kerület – A MI kerületünk – Zugló Magazin

 • Biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca
  by zugloinfo on 2022.07.27. at 20:11

  Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a Vezér utca felújítása, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap. A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik The post Biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca appeared first on Hírek XIV. kerület.

 •  Elhunyt Törőcsik András
  by zugloinfo on 2022.07.09. at 16:57

   Elhunyt Törőcsik András, az Újpest 45-szörös válogatott futballistája szombaton 67 éves korában – tudatta honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).      A lila-fehér klub emblematikus játékosa súlyos magánéleti gondokkal küzdött, alkoholproblémái miatt többször szorult kórházi kezelésre. Szombaton a Honvédkórházban hunyt el, tüdőgyulladás következtében.    Az 1970-es évek második felében három bajnoki címet nyerő Újpest közönségkedvenc futballistája volt. Virtuóz játéka és cselei nyomán született The post  Elhunyt Törőcsik András appeared first on Hírek XIV. kerület.

 • Múltidéző előadás a Thököly útról
  by zugloinfo on 2022.06.14. at 16:01

  A Thököly út kialakulását, fejlődését és jeles létesítményeit bemutató második előadásában Majkó Zsuzsa a kerület főutcájának Stefánia út – Bosnyák tér közötti szakaszával ismertette meg hallgatóságát. A Műhelytitkok előadás-sorozata keretében megrendezett Időutazás a Thököly úton című prezentáció folytatásában Majkó Zsuzsa, a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely vezetője kihangsúlyozta, a Thököly út Stefánia út – Bosnyák tér közötti etapján már nincsenek The post Múltidéző előadás a Thököly útról appeared first on Hírek XIV. kerület.

 • Megújult a Róna utca egy szakasza
  by zugloinfo on 2022.06.06. at 16:53

  Befejeződött a felújítás a XIV. kerületi Róna utcában. A beruházásnak köszönhetően a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között új gyalogátkelőhelyek és kerékpársávok segítik a közlekedőket. Tavaly ősszel kezdődött és a napokban ért véget a zuglói Róna utca Szugló utca és Erzsébet királyné útja közötti 1,2 kilométeres szakaszának felújítása. A munka során megújult az útpálya, illetve a buszmegállók és The post Megújult a Róna utca egy szakasza appeared first on Hírek XIV. kerület.

 • Az egészségügy tízéves leépítése emberéletekbe került
  by zugloinfo on 2022.06.06. at 16:46

  Az egészségügy tízéves leépítése emberéletekbe került – jelentette ki Fodor István, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa vasárnap online sajtótájékoztatón.     A párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: a 444.hu internetes portál hosszas pereskedés után kiderítette, milyen halálozási aránnyal működtek a magyar kórházak intenzív osztályai a koronavírus-járvány alatt. Megjegyezte: a magyar sajtónak olyan közérdekű adatokért kellett hónapokig pereskednie, amelyek Európa összes többi The post Az egészségügy tízéves leépítése emberéletekbe került appeared first on Hírek XIV. kerület.

Hozzászólok

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .