Újabb szakaszba lép az a rakparti víznyomócső rekonstrukciója

 A pesti Duna-part belvárosi szakaszának felújításával párhuzamosan folytatódik a főváros egyik  legrosszabb állapotú főnyomócsövének cseréje.

November 2-ától, keddtől a Lánchídtól délre is megkezdődnek a munkálatok, ami a pesti alsó rakpart közlekedését is érinti. A tervek újragondolásával és gondos munkaszervezéssel azonban a munkaterület mellett is sikerül biztosítani a forgalom fenntartását. A Jane Haining rakparton az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába haladhatnak, míg ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát használhatják az itt közlekedők.

A két útszakasz együttesen biztosítja a pesti alsó rakpart hálózati szerepét, így sikerül a munkálatok forgalmi hatásait csökkenteni. A rekonstrukció várhatóan 2022 augusztusáig fog tartani.

A munka első fázisa augusztus 23-án indult a felújítás alatt lévő Lánchídtól északra, ezek a munkálatok azonban eddig nem igényeltek többlet forgalmi lezárást a júniusban bevezetett forgalmi rendhez képest. November 2-ától, keddtől azonban a Lánchídtól délre is elkezdődik a csőrekonstrukció, így szükségszerűen új forgalmi rendet kell kialakítani a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti Jane Haining rakparton.

A csőrekonstrukció jelentős felbontásokkal jár, így nem tartható fenn mindkét irányban a pesti alsó rakpart forgalma. Az eredeti tervekkel szemben azonban gondos tervezéssel sikerült legalább egy irányban biztosítani a közlekedés folytonosságát, így délről északra továbbra is járható lesz a pesti alsó rakpart az Erzsébet híd és a Lánchíd között. Ellenkező irányban az itt közlekedők az Apáczai Csere János utcát használhatják.

A két útszakasz együttesen biztosítja a rakpart hálózati szerepét, így sikerül minimálisra csökkenteni a rekonstrukció forgalmi hatásait. A sentab-csövek cseréje különböző beruházásokkal összehangoltan valósul meg, ennek köszönhetően jelentősen lerövidül a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó lezárások ideje.

(BKK.hu)

Megosztom