Gyermekmentő rendőr

Megint rendőr mentett emberéletet. Ezúttal egy egy kisgyermekét

A Készenléti Rendőrség munkatársa egy hároméves gyermeket is kimentett a füstből – írja a police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 23-án 21 óra 30 perckor, mivel egy Budapest, VIII. kerületi társasház második emeletén lévő lakásból lángok csaptak fel. A tűz ugyan nem terjedt tovább, de a társasház több emeletét is sűrű füst vette körül, veszélyeztetve az ott lakók életét.

A Készenléti Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az ötemeletes társasház lakásainak kiürítését, az ott-tartózkodókat a szabad levegőre, az épület előtti területre irányították.

A Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság megbízott járőrparancsnoka, Katona Kristóf r. törzsőrmester éppen a 4. emelet egyik lakásának lakóit szólította fel otthonuk elhagyására, azonban a családapa közölte, hogy feleségével és hároméves gyermekükkel tartózkodik otthon, de a kislányt még fel kellene öltöztetni.

Ekkor a törzsőrmester késedelem nélkül bement, és az ágyon lévő nagy méretű takaróval tekerte körbe a gyermeket annak érdekében, hogy legkevésbé se érintkezzen a lépcsőházban intenzíven gomolygó füsttel, majd karjában tartva, magához szorítva vitte biztonságos helyre és adta át szüleinek sértetlenül a kicsit. Ezt követően kollégáival együtt folytatta a mentést.

Az épület felsőbb emeleteinek ellenőrzését a füstmennyiség növekedése miatt már a védőfelszerelésben lévő tűzoltók végezték el.

Amíg a tűzoltók a füsttel leginkább érintett lakásokból kimentették az embereket és oltották a tüzet, a rendőrök a polgárőrök segítségével 30 lakásból 50 lakónak segítettek kijutni az épületből.

​A mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai két kimenekített embert és két rendőrt – köztük Katona Kristóf r. törzsőrmestert – láttak el, akit enyhe füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

Megosztom