2022-re 20 ezer önkéntes kerestetik

2018-ban már megtapasztalhattuk a Fidesz csalási módszereit a választáson.

Mindannyian emlékezhetünk az egy házba bejelentett több száz fizetett szavazóra a keleti határ mentén, vagy a buszoztatott falusiakra, akik zsebbe kapták a pénzt, hogy a Fideszre szavazzanak. A saját magukra írt választási törvényt, vagy a körzetek utcaszintű átrajzolásáról nem is beszélve.
A legnagyobb lehetőségük a csalásra viszont abból adódott, hogy a szavazókörzetekben rengeteg helyen csak fideszes szavazatszámlálók ücsörögtek, úgy „igazítva” az eredményt, ahogy jónak látták.

Ezen próbál segíteni most Bajnai Gordon, aki szerint ennek elkerülése végett 20 000 jelentkezőt várnak az ellenzéki szavazótáborból, akik pótolni tudják jövőre ezt a hiányosságot.

„Garanciára van szükség, hogy a 2022-es választásokon a szavazatok leadása és összesítése törvényes lesz. Ehhez az ország mind a tízezer szavazókörében szükség van kettő-kettő, az ellenzéki pártok által delegált szavazatszámlálóra. Biztosítanunk kell egy alternatív szavazatszámláló rendszer működését, hogy a hatalom, ha akarná se tudja meghamisítani a választások eredményét” – írta Bajnai a Facebookon.

Ha sikerül mindezt megvalósítani, úgy minden szavazókörben minimum két ellenzéki szavazatszámláló felügyelheti a szavazást.

Megosztom