Bocsánatot kért, de a hazaáruló szó el sem hagyta a száját

Egymásnak estek a kormányt leváltani készülő összefogás jelöltjei. Dobrev veszélyesnek ítéli Márki-Zay tevékenységét, míg Hódmezővásárhely polgármestere azt írja, hogy az Ő száját olyan szó, hogy hazaáruló, nem hagyta el.

Néhány napja Márki-Zay egyik kampány beszédében a hazát elárulóknak nevezte azokat, akik nem rá, hanem Dobrev Klárára a DK jelöltjére szavaznak.

Márki-Zay Péter bocsánatot kért azért, amiért korábban azt mondta: azok a politikusok, akik az ellenzéki előválasztás első fordulójában Karácsony Gergelyt támogatták, most viszont beálltak Dobrev Klára mögé, nem csak a főpolgármestert árulják el, hanem a hazát is. A DK jelöltje szerint Hódmezővásárhely polgármestere ezzel átlépett egy határt. (Magyar Narancs)

Na ebből lett is balhé. Dobrev szerint ezzel a kijelentéssel átlépte azt a határt, amit nem kellett volna.

Jó. Ezek szerint húztak egy határvonalat, hogy meddig az addig.

Márki-Zay először bocsánatot kért, fáradtságra hivatkozva, majd kijelentette, olyat Ő nem mondott, és ezt Facebook bejegyzésében is cáfolta.

Az összefogás sikere érdekében Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányát és ne állítson valótlanságokat – hangsúlyozta Márki-Zay Péter kedden délelőtt. Végtelenül méltatlannak tartom Dobrev Klára eddig sikeresen felépített kampányához azt a hazug gyűlöletkampányt, amelyet most folytat elllenem a sajtó és a közösségi média felületein.

Állításával ellentétben a hazaáruló kifejezés el sem hagyta a számat, és azok, akikről nyilatkoztam az ATV-nek, nem a DK szavazói voltak, hanem a Párbeszéd párt Karácsony Gergelyt eláruló politikusai – tette hozzá.

A hazug támadássorozattal, amely immár a legszűkebb családi és magánéletemet, feleségemet és gyermekeimet sem kíméli, a DK kampánycsapata valójában arról a hírről akarja elterelni a figyelmet, hogy a tegnapi napon egy újabb komoly közvéleménykutatás bizonyította, hogy ha az ellenzék az én jelöltségemmel indul Orbán Viktor ellen, akkor együtt győzni tudunk, ha azonban Dobrev Klára lesz a közös jelölt, Orbán maradna a miniszterelnök.

Az elmúlt évtized valamennyi kutatása következetes egyvalamiben: ahogy egyetlen választáson sem nyert még a Fidesz ellen, egyetlen olyan kutatást sem ismerünk, ami szerint Dobrev Klára le tudná győzni Orbán Viktort – emelte ki a miniszterelnök-jelölt. Most még a DK támogatóinak is az az egyetlen reménye, ha rám szavaznak az előválasztáson.

Megosztom