Orbán Viktor levele a népéhez – a kigolyózottak

Mint minden rendes, vagy rendetlen – azt nem tudom – állampolgár, így én is kaptam levelet országunk miniszterelnökétől aki leírta nekem, mire számíthatok.

Én, mivel egy rendes – vagy rendetlen – nem tudom – állampolgár vagyok, közzé teszem ezt a kincset.

Már a megszólítás is megmelengette a szívemet mind azok ellenére, hogy én egyik pontnak sem vagyok részese a magam 58 évével, így véleményalkotás szempontjából nem vagyok benne az 1.4 millióban. (Érdekes, ez a szám valahogy nem nő és nem is csökken és a választásokhoz ez kevés lesz neki)

Nincs banki hitelem, hacsak nem veszem annak az egyik „sakál bank” kölcsönét amit azért kellett felvennem, mert másik „rendes” bank nem adott annak ellenére, hogy tisztességes és adófizető vállalkozó vagyok (különben a fejünkre szakadt volna a tető egyszer). Tehát lőhetem bugyigumival a fizetési moratóriumot, ami eleve hazugság, hiszen a kamatokat fizetni kellett folyamatosan.

Családom van. 3 felnőtt fiam. Azért nem jár adóvisszatérítés, hogy felneveltük őket.

Idős sem vagyok még, legalább is még odébb a nyugdíj, így a támogatásomnak is annyi.

Mint vállalkozót nem érint a galambok elé szórt mag képében megjelenő 200 ezer forintos „álom fizetés” sem.

Tehát ezek után közszemlére bocsátom pártotok és elnökötök megszólító levelét.

Tisztelt Honfitársam!


A járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban több mint 1,4 millióan mondták el véleményüket. Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam azokról a döntésekről, amelyeket a konzultáció eredményei alapján hoztunk.

A hitelmoratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbítottuk

A gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok, a közfoglalkoztatottak ezután is élhetnek a lehetőséggel, mint ahogy azok a vállalkozások és magánszemélyek is, akiknek jelentősen csökkent a jövedelmük az előző évhez képest.

Döntöttünk a családi adóvisszatérítésről

Jövő februárban a gyermeket nevelő szülőknek visszatérítjük a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ez közel kétmillió honfitársunk életében jelent érzékelhető segítséget.

Támogatjuk idős honfitársainkat

A nyugdíjasok idén minden korábbinál nagyobb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak. Emellett jövő februárban folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is.

Folytatjuk az adócsökkentés politikáját

Tárgyalunk a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről, és az ehhez szükséges adócsökkentésről. A fiatalabb korosztályok is számíthatnak a kormány támogatására: január 1-től a 25 év alatti fiataloknak nem kell majd jövedelemadót fizetniük.

A magyar gazdaság teljesítménye Európában az elsők között haladta meg a járvány előtti szintet. Döntéseink nyomán a gazdaság újraindítását minden magyar ember érezni fogja.

Nekünk továbbra is Magyarország az első!


Tisztelettel:

Orbán Viktor
miniszterelnök

 

Megosztom