Hálapénzt fogadtak el, lebuktak. Szabadlábon védekeznek

Hálapénzt fogadtak el, lebuktak. Szabadlábon védekeznek

Egy fővárosi kórház két főorvosát és egy asszisztenst hallgattak ki hálapénz elfogadása miatt a rendőrök – közölte a BRFK.

A három egészségügyi dolgozót bilincsbe verve vitték be a rendőrségre.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK. A gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021 júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől, a pénzből egyikük asszisztense is részesült.

A nyomozók szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol az íróasztalfiókokban csaknem kétszáz olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök 14 rendbeli vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, az eljárás során szabadlábon védekeznek

A hálapénzről annak elfogadásáról jogi szempontból Dr. Bátki Pál büntetőjogász ír honlapján Hálapénz címmel, ahol jogi szempontból kategorizálja a hálapénz elfogadását.

A páciens kriminalizálása

Az igazi fordulatnak azonban leginkább azt hívhatjuk, hogy a Büntető Törvénykönyv kriminalizálja a hálapénzt felajánló beteget is. Innentől kezdve egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, az aki egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggésben egészségügyi dolgozónak az egészségügyről szóló törvényben meghatározottak szerint jogtalan előnyt ad vagy ígér vétség miatt.

írja honlapján

Vélemény?

Hírek XV. kerület Palotai Magazin

 • dr. Szepesi Tamás magán műgyűjtő kiállítása Rákospalotán
  by palotainfo on 2021.10.14. at 11:40

  Dr. Szepesi Tamás sebészorvos a magángyűjteményében levő mezőtúri kerámiákat mutatta be pár napja az érdeklődőknek. Egy valóban ritka és nemes gesztusnak, dr. Szepesi Tamás magán műgyűjtő lelkesedésének, nagylelkűségének és művészetek iránti szenvedélyének köszönhetően ma egy különleges művészi élményekkel szolgáló estén vehetünk részt – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester a rendezvény The post dr. Szepesi Tamás magán műgyűjtő kiállítása Rákospalotán appeared first on Hírek XV. kerület.

 • A rák ellen, az emberért, a holnapért!
  by palotainfo on 2021.10.14. at 10:54

  Ingyenes rákszűrést szervezett a “Társadalmi Alapítvány Könnyek helyett… szűrések!” a kerület lakóinak. A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány Könnyek helyett… szűrések! őszi programsorozatának egyik állomása a kerület. Október 16-án (szombaton) Újpalotán a Fő téren 10:00 óra és 16:00 óra között bőr- és szájüregi rákszűrést végeznek szakorvosokkal és életmód-tanácsadókkal. A vizsgálatok és The post A rák ellen, az emberért, a holnapért! appeared first on Hírek XV. kerület.

 • Október 9-től a kerületet is érintő közlekedési változások
  by palotainfo on 2021.10.06. at 10:56

  Tovább folytatódik az első ajtós felszállási rendű járatok bővítése: október 9-től, szombattól hétvégenként csak az első ajtót lehet felszállásra használni a 31-es, a 123-as és a 123A buszokon. Akinek nincs érvényes jegye vagy bérlete, a járművezetőtől tud vásárolni. A korábbi időszakok tapasztalatait kiértékelve a 31-es, a 123-as és a 123A buszokon The post Október 9-től a kerületet is érintő közlekedési változások appeared first on Hírek XV. kerület.

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Hozzászólások lezárva.