Hálapénzt fogadtak el, lebuktak. Szabadlábon védekeznek

Egy fővárosi kórház két főorvosát és egy asszisztenst hallgattak ki hálapénz elfogadása miatt a rendőrök – közölte a BRFK.

A három egészségügyi dolgozót bilincsbe verve vitték be a rendőrségre.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK. A gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021 júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől, a pénzből egyikük asszisztense is részesült.

A nyomozók szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol az íróasztalfiókokban csaknem kétszáz olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök 14 rendbeli vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, az eljárás során szabadlábon védekeznek

A hálapénzről annak elfogadásáról jogi szempontból Dr. Bátki Pál büntetőjogász ír honlapján Hálapénz címmel, ahol jogi szempontból kategorizálja a hálapénz elfogadását.

A páciens kriminalizálása

Az igazi fordulatnak azonban leginkább azt hívhatjuk, hogy a Büntető Törvénykönyv kriminalizálja a hálapénzt felajánló beteget is. Innentől kezdve egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, az aki egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggésben egészségügyi dolgozónak az egészségügyről szóló törvényben meghatározottak szerint jogtalan előnyt ad vagy ígér vétség miatt.

írja honlapján

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

  • Ekkor ne használd a klímát!
   by palotainfo on 2024.06.21. at 20:26

   Növényvédelmi munkálatok lesznek a kerületben. A növényvédelmi munkálatok oka és célja, hogy a kártevők gyérítésével mérsékelni tudjuk a parkfák, fasorok The post Ekkor ne használd a klímát! appeared first on Budapest 15 – Palotai magazin .

  • Terelések, lezárások Budapesten
   on 2024.05.08. at 06:41

   A kínai miniszterelnök és delegációja miatt a mai naptól lezárásokra és terelésekre kell számítani a fővárosban közlekedőknek. A BRFK tájékoztatása The post Terelések, lezárások Budapesten appeared first on Budapest 15 – Palotai magazin .

  • Rágcsálók okozta károk
   on 2024.05.02. at 11:39

   A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A károk széles The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Budapest 15 – Palotai magazin .

  Megosztom