Hálapénzt fogadtak el, lebuktak. Szabadlábon védekeznek

Egy fővárosi kórház két főorvosát és egy asszisztenst hallgattak ki hálapénz elfogadása miatt a rendőrök – közölte a BRFK.

A három egészségügyi dolgozót bilincsbe verve vitték be a rendőrségre.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK. A gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021 júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől, a pénzből egyikük asszisztense is részesült.

A nyomozók szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol az íróasztalfiókokban csaknem kétszáz olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök 14 rendbeli vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, az eljárás során szabadlábon védekeznek

A hálapénzről annak elfogadásáról jogi szempontból Dr. Bátki Pál büntetőjogász ír honlapján Hálapénz címmel, ahol jogi szempontból kategorizálja a hálapénz elfogadását.

A páciens kriminalizálása

Az igazi fordulatnak azonban leginkább azt hívhatjuk, hogy a Büntető Törvénykönyv kriminalizálja a hálapénzt felajánló beteget is. Innentől kezdve egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, az aki egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggésben egészségügyi dolgozónak az egészségügyről szóló törvényben meghatározottak szerint jogtalan előnyt ad vagy ígér vétség miatt.

írja honlapján

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

  Palotai magazin XV. kerület Palota közéleti magazinja

  • Bilincsbe verve vitték el Ónodi István lelkészt
   on 2024.02.20. at 13:47

   The post Bilincsbe verve vitték el Ónodi István lelkészt appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • Csillagos égbolt – csoda az otthonodba
   by palotainfo on 2024.02.20. at 11:38

   Több alkalommal is írtunk a LED-es világítás előnyeiről, most ezt folytatjuk ebben a cikkben, hiszen vállalkozásunk a LED csillagos égbolt The post Csillagos égbolt – csoda az otthonodba appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • (Untitled)
   on 2024.02.20. at 10:50

   Február 16-án leállt a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban a kardiológiai osztályon a súlyos betegek ellátása. Erről Kunetz Zsombor írt Facebook-oldalán. Az orvos, egészségügyi The post (Untitled) appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  Megosztom