Hálapénzt fogadtak el, lebuktak. Szabadlábon védekeznek

Egy fővárosi kórház két főorvosát és egy asszisztenst hallgattak ki hálapénz elfogadása miatt a rendőrök – közölte a BRFK.

A három egészségügyi dolgozót bilincsbe verve vitték be a rendőrségre.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK. A gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021 júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől, a pénzből egyikük asszisztense is részesült.

A nyomozók szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol az íróasztalfiókokban csaknem kétszáz olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök 14 rendbeli vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, az eljárás során szabadlábon védekeznek

A hálapénzről annak elfogadásáról jogi szempontból Dr. Bátki Pál büntetőjogász ír honlapján Hálapénz címmel, ahol jogi szempontból kategorizálja a hálapénz elfogadását.

A páciens kriminalizálása

Az igazi fordulatnak azonban leginkább azt hívhatjuk, hogy a Büntető Törvénykönyv kriminalizálja a hálapénzt felajánló beteget is. Innentől kezdve egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, az aki egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggésben egészségügyi dolgozónak az egészségügyről szóló törvényben meghatározottak szerint jogtalan előnyt ad vagy ígér vétség miatt.

írja honlapján

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

    Palotai magazin XV. kerület Palota közéleti magazinja

    • Körözési toplista
      on 2024.03.24. at 15:19

      A képen látható személyeket a Magyar Rendőrség a velük szemben fennálló elfogatóparancs alapján keresi. Amennyiben valamelyiküket felismeri, vagy információval rendelkezik The post Körözési toplista appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

    • Vitézy levélben fordult az ellenfeleihez
      on 2024.03.20. at 13:26

      Vitézy Dávid, aki a napokban döntött el, hogy megméretteti magát Budapest főpolgármesteri székéért folytatott küzdelemben, ma levélben fordult a többi The post Vitézy levélben fordult az ellenfeleihez appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

    • Bezár a Paskál strand
      on 2024.03.17. at 09:33

      Bezár a Paskál strand a XIV. kerületben, de nem kell megijedni, nem végleg. Meghibásodott a fürdőt ellátó termálkút, hívja fel The post Bezár a Paskál strand appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

    Megosztom