Azonosították az „Ördög ügyvédjét” – közölte a Főügyészség

A nyomozó hatóság az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a mai napon folytatólagosan kihallgatta, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosította. Ennek lényege szerint, a gyanúsított az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – a zsarolás miatt indult ügytől történt elkülönítés folytán – a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben két személlyel szemben folytat nyomozást.

A nyomozók az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a mai napon folytatólagosan kihallgatták, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosították.

A jelenlegi megalapozott gyanú, így a módosított tényállás szerint, az ügy jogász végzettségű gyanúsítottja az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A rendelkezésre álló adatok alapján a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott.

A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így pl. a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg.

Czeglédy Csaba megerősítette, hogy őt gyanúsítják

A kommuniké megjelenése után Czeglédy Csaba a 24.hu-nak megerősítette, hogy ő a gyanúsított, de mint mondta: nem ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött.

„Lehet, hogy a baloldalon még szimpatikus is lenne, ha kiderülne, hogy én vagyok az ördög ügyvédje, de sajnos ki kell ábrándítanom mindenkit, nem én álltam a Borkait megbuktató blog mögött”

– mondta a portálnak.

Vélemény?
[Fancy_Facebook_Comments]

Megosztom
  Duguláselhárítás Budapest