Kijutott az Eb-re a magyar férfi válogatott is

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott megnyerte utolsó mérkőzését a szeptember végén kezdődő kolozsvári csapat Európa-bajnokság belgrádi selejtezőjében, így a női együtteshez hasonlóan ott lesz a kontinenstornán.

    Muskó Péter szövetségi kapitány gárdája – amelyből ezúttal családi okok miatt hiányzott a tokiói olimpikon Majoros Bence – a vártnál hosszabb utat járt be a kvalifikációig.
    A csoportszakasz során – pénteken és szombaton – ugyan esélyesnek számított Norvégia és Finnország ellen is, de mivel csak utóbbit tudta legyőzni, a trió második helyén végzett, így lemaradt a csoportgyőztesnek járó indulási jogról. Csoportmásodikként vasárnap a rájátszásban volt érdekelt, amelynek tétje a hatodik, egyben utolsó részvételi jog volt.
    A playoff első körében az izraeliek 3-0-ra legyőzték az íreket, majd az elődöntőben a montenegróiakat is, miközben a másik ágon a magyarok 3-1-re jobbnak bizonyultak a svájciaknál, így a rájátszás döntőjét a magyarok és az izraeliek vívhatták.


    Az esti mérkőzés – amely tehát a riválisnak már a harmadik, Szudi Ádáméknak pedig a második volt egy napon belül – magyar fölényt hozott, Ecseki Nándor és Szudi is szettveszteség nélkül nyerte meccsét, és Juhász Patriktól is csupán egy játszmát tudott elvenni az ellenfele, így a csapatnak sikerült kijutni a kontinensviadalra.  
    A 2019-ben bronzérmes magyar női csapat már korábban, selejtező nélkül indulási jogot kapott az Eb-re, amelyre szeptember 28. és október 3. között kerül sor Kolozsváron.
    Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):
    férfiak, selejtező, rájátszás:
    döntő:
Magyarország-Izrael 3-0
———————-
Ecseki Nándor-Tal Israeli 3-0 (11, 9, 6)
Szudi Ádám-Michael Tauber 3-0 (10, 11, 2)
Juhász Patrik-Amit Goren 3-1 (-10, 8, 8, 5)

    korábban:
    elődöntő:
Magyarország-Svájc 3-1
———————-
Szudi Ádám-Cedric Tschanz 1-3 (1, -9, -6, -3)
Ecseki Nándor-Pedro Osiro 3-1 (10, 4, -6, 7)
Juhász Patrik-Elias Hardmeier 3-2 (-9, -13, 9, 9, 7)  
Szudi-Osiro 3-0 (6, 2, 6)

Izrael-Montenegró 3-1
    negyeddöntő:
Izrael-Írország 3-0

Megosztom