Tokió – Kizárták az edzőt, mert ököllel ütötte a lovat

Ráütött a nem engedelmeskedő lóra a német öttusaedző az emlékezetes pénteki versenyen, ahol az addig vezető Annika Schleu a Saint Boy nevű ló miatt nulla ponttal zárt. Az edzőt az ökölcsapás miatt kizárták az olimpia további eseményeiről.

Kizárták a tokiói olimpiai öttusaverseny további eseményeiről Kim Raisnert, a német válogatott edzőjét, mert ököllel megütötte a lovat, amellyel versenyzője, az addig toronymagasan vezető Annika Schleu pénteken nulla pontot ért el.

A végrehajtó bizottság a televíziós felvétel alapján hozta meg a döntését. Az ominózus jelenet 0:35-nél látszik a videón: miután a nyeregben zokogó Schleu teljesen tehetetlen, és a ló hátrafelé kering ahelyett, hogy elindulna, az edző a korlát mögül ráüt egyet Saint Boy hátsójára.

Schleu a remek vívása után úszásban is nagy előnyt őrzött meg, így egy átlagos lovaglással is könnyed győzelmet arathatott volna, de sehogy nem bírt lovával. A belovaglást követően neki se tudott kezdeni a pályának, sírva küszködött. Amikor a ló odafarolt a korláthoz, Raisner megütötte, és arra biztatta versenyzőjét, hogy pálcázzon erőteljesen. A ló kicsit később nem ezért indult el, de pár ugrás után ismét ellenszegült, Schleut pedig kicsengették, amivel kiszállt a versenyből. ugyanígy járt a lóval a 2017-ben világbajnok orosz Gubajdullina is.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség végrehajtó bizottsága úgy ítélte meg, hogy a német edző ütése szembemegy a minden öttusaversenyre érvényes szabályokkal, és azonnali kizárást ér. Alfons Hörmann német csapatvezető az eset kapcsán sürgős szabályváltoztatást szorgalmazott: „Úgy kell módosítani, hogy lovas és lova is védve legyen. A lényeg, hogy a ló ne sérüljön, a verseny pedig fair maradjon” – mondta.


Címlapfotó: www.dailymail.co.uk

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Megosztom