Változások a villamos közlekedésben Budapesten

A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek.

Fehérvári úti villamosok közlekedése július 31-én 7 órától augusztus 22-ig az alábbiak szerint alakul:

• A 17-es villamos megosztva, két szakaszon, a Bécsi út / Vörösvári út és Újbuda-központ között, illetve Újbuda-központ és a Savoya Park között jár.

• A 41-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik a Bécsi út / Vörösvári út és Újbuda-központ, valamint Újbuda-központ és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között.

• A 47-es villamos rövidített útvonalon, Újbuda-központ és a Városház tér között jár. Újbuda-központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtérről a belváros felé az M4-es metróval vagy a sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.

• A 48-as villamos nem jár, a Savoya Park a sűrűbben közlekedő 17-es villamossal érhető el.

• Az 56-os villamos módosított útvonalon, Hűvösvölgy és a Csóka utca között közlekedik mindennap az 56-os és az 56A villamosok üzemidejében, ezért az 56A villamos nem jár.

• A 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és Újbuda-központ között jár.

Hirdetés

A két szakaszon, megosztva közlekedő villamosokra Újbuda-központnál rövid gyaloglással lehet átszállni.

Figyelem! Az előkészítő munkák miatt július 31-én, szombaton hajnali üzemkezdettől reggel 7 óráig így közlekednek a Fehérvári úti villamosok:

• A 17-es villamos csak a Bécsi út / Vörösvári út és Újbuda-központ között jár, a Móricz Zsigmond körtér és a Savoya Park között a 17-es pótlóbusszal lehet utazni.

• A 41-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik a Bécsi út / Vörösvári út és Újbuda-központ, valamint a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Budafok kocsiszín között. Újbuda-központ és Budafok kocsiszín között a 17-es vagy a 47-es pótlóbusz jár.

• A 47-es villamos nem jár, a Móricz Zsigmond körtér és a Városház tér között a 47-es pótlóbusszal, a Móricz Zsigmond körtér és a Deák Ferenc tér között a sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.

• Az 56A villamos nem jár, az 56-os villamos módosított útvonalon, Hűvösvölgy és a Csóka utca között közlekedik.

• A 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és Újbuda-központ között jár.

A belváros felé alternatív eljutást biztosít a 133E busz, valamint az M4-es metró. Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez.

A munkák ideje alatt az autóval közlekedőknek csomóponti sávkorlátozásra kell számítaniuk a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, illetve a felújítás ideje alatt az Október huszonharmadika utcáról nem lehet balra kanyarodni a Fehérvári útra. A BKK kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi rend miatt fokozott figyelemmel közlekedjenek.


Hozzászólok

hozzászólás lezárva.