Rendőr ellen emeltek vádat közúti baleset okozása miatt

Rendőr ellen emeltek vádat közúti baleset okozása miatt

Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy rendőr ellen a Dunakeszi Járásbíróságon.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2019 májusában – szolgálaton kívül –személygépkocsival közlekedett a kétirányú, irányonként egy-egy forgalmi sávval rendelkező M2 jelzésű autóúton, Budapest irányából Vác felé.

Ugyanebben az időben a vádlottal szemben Budapest irányába haladt egy nyergesvontatóból és egy félpótkocsiból álló járműszerelvény.

A vádlott haladása során az autóút egy pontján nem a jármű előtti útszakaszt figyelte,  ezért nem észlelte, hogy az általa vezetett személygépkocsi az úttest felezővonalát átlépte, és fokozatosan áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba.

A szemből, szabályosan közlekedő teherautó vezetője észlelve azt, hogy a vádlott autója teljes terjedelmével áttért az általa használt forgalmi sávba, a járműszerelvényt jobbra kormányozta, majd a frontális ütközés elhárítása érdekében késedelem nélkül vészfékezett, az ütközést azonban így sem tudta elhárítani.

A baleset következtében a vádlott utasa súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, ezért a helyszínen életét vesztette, míg a vétlen teherautó vezetője könnyű sérülést szenvedett.


Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Comments are closed.