Elkészült Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története plakátja

Egy hét múlva, július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon lesz az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története (12) világpremierje.

A világ legnagyobb presztízsű, A-kategóriás filmfesztiváljának versenyszekciójában vetítik majd a Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült alkotást. A szenvedély labirintusába invitáló fordulatos, sodró tempójú film férfi főszereplője Gijs Naber, női főszereplője pedig a világhírű Léa Seydoux. Elkészült a film plakátja. Enyedi Ildikó filmjét szeptember 23-ától vetítik a hazai mozika Mozinet forgalmazásában.

Störr Jakab holland teherhajó kapitány egy nap egy kávézóban ülve fogadást köt, hogy elveszi feleségül az első nőt, aki belép. És besétál Lizzy… Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

Elkészült a film posztere. „„A plakáthoz egy olyan képet kerestünk, amin mindkét főszereplő jól látszik és a köztük jelenlévő feszültség is kirajzolódik. Ezért esett a választásunk Csata Hanna a forgatáson készült fotójára. A tipográfia tekintetében pedig olyan megoldásban gondolkodtunk, ami magán hordozza a korra jellemző art decos jegyeket, de mai szemmel sem tűnik elavultnak.” – nyilatkozta Kiss Benjámin, grafikus, a plakát tervezője.

„Lizzy az a fajta titkos királynő, aki ül és vár és jön hozzá a világ. Nem kell semmiféle erőfeszítést tennie azért, hogy bármit megszerezzen, vagy figyelmet generáljon. Épp ez a fajta oldott belső magabiztosság az, ami ilyen őrjítővé teszi a kapitány számára is és ami annyira vonzó tud lenni.” – jellemzi a női főszereplőt Enyedi Ildikó.

  Egyedül nem megy

Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekbőlésa cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci – Álmodozók), Sergio Rubini (Interjú), Jasmine Trinca (Fortunata), Josef Hader (Stefan Zweig – Búcsú Európától), Ulrich Matthes (Bukás), Udo Samel (Babilon Berlin), valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.

A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám. A film vezető produkciós irodája, a magyar Inforg-M&M Film (Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Muhi András). A feleségem története magyar, német, olasz koprodukcióban, francia részvétellel, a Nemzeti Filmintézet 1,15 milliárd forintos támogatásával, a német-francia Arte, az olasz RAI, az RTL Klub, az Eurimages és a Kreatív Európa Média közreműködésével készült. További koprodukciós partnerek a német Komplizen Film, az olasz Palosanto films és a patinás francia Pyramide.

A film világpremierje egy hét múlva, július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon lesz, melynek versenyprogramjába válogatták a filmet.A feleségem története szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikbana Mozinet forgalmazásában.

https://www.facebook.com/AFelesegemTortenete/


Megosztom