500 millió forint értékű magánberuházás -mászóterem épült Kőbányán

Fotó: Pintér Márta

Közel 20 éve használaton kívüli épületek hasznosítását támogatta az ingatlant tulajdonló Indotek Group a kerületben.

Megnyitotta kapuit az Indotek Group kőbányai, korábban sör- illetve konzervgyárként is funkcionáló telephelyén, a Maglódi út 47. szám alatt a MAG47 mászóközpont – olvasható a beruházó, a MAG47 közleményében. A termet két korábbi ipari magtár épületéből alakították ki, így földrajzi és ipartörténeti okból is adta magát a MAG47 elnevezés – írja a magyarepitok.hu

Az 500 millió forint értékű magánberuházás tervét, illetve megvalósítását az Indotek Group mellett a Kőbányai Önkormányzat és az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda is üdvözölte. Utóbbi szervezet a finanszírozást tekintve is segítséget nyújtott: Révész Máriusz kormánybiztos 50 millió forint támogatást ítélt a projekt számára. Az építkezési munkálatok 2020 februárjában kezdődtek, a próbaüzem 2021 márciusában indult.

A beruházás eredményeként Magyarország első olyan mászóközpontja jött létre, amely az IFSC (Sportmászás Nemzetközi Szövetsége) előírásainak megfelelő, két párhuzamos úttal, megfelelő dőlésszöggel, speciális falkialakítással rendelkező gyorsmászó úttal is várja a látogatókat.


  • Formabontó új épület szimbolizálja a Richter nemzetközi sikereit
    by kobanya on 2024.06.22. at 12:56

    Nem régiben adták át Kőbányán a Richter Nyrt. új központját. Messze nem olyan látványos mint sokak által tájsebnek nevezett Mol A Formabontó új épület szimbolizálja a Richter nemzetközi sikereit bejegyzés először Budapest 10 – Kőbányai magazin-én jelent meg.

  • Új zebrát alakítanak ki az Örs vezér terén
    by kobanya on 2024.06.19. at 21:03

    Eddig is sok gyalogos használta ki a kerékpársávot és bár szabálytalanul. de a felszínen jutott át a X. ből a A Új zebrát alakítanak ki az Örs vezér terén bejegyzés először Budapest 10 – Kőbányai magazin-én jelent meg.

Megosztom
  Hasznos tanácsok a bankkártyádhoz