Gődény György

Gődény újra a Hősök tere felé vette az útját

Arold Péter

Gődény – a vírusra másként gondoló, de nem tagadó – Úr mára összehívott tüntetése már a kezdetekor rendőrségi akadályokba ütközött.

A rendőrség honlapján egy nem túl hosszú közleményben írt az esetről:

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, illetve a gyülekezés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021. március 20-án 12 óra 18 perckor az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdte az intézkedést. 

Persze neveket illetve szervezőt nem írt, nem is ez a dolga. Ettől függetlenül a Telex beszámolója szerint több embert igazoltak, sokan maszk nélkül voltak jelen.

Mind eközben a mai napra egy – másik be nem jelentett és jogellenesen szervezett tüntetéshez is ki kellett vonulniuk, amit egy magánszemély a Lövölde térre szervezett. A rendőrség itt is intézkedett.

A napokban Gődény György saját You Tube csatornáján perrel fenyegette mindazokat, akik őt vírustagadónak nevezik.

Gődény legutóbb februárban 28-án szervezett tüntetést a Hősök terére, akkor egymillió forintra büntették emiatt. A szakgyógyszerész egyik videóját már letiltotta a közösségi portál.

A napokban elindult az álhírek megjelölése a magyar Facebookon, Gődény egyik posztja pedig rögtön el is bukott.

Címlapfotó: telex.hu

Megosztom