Meghalt a kórházban megszurkált nő

Meghalt szerdán az a nő, akit szombaton egy fővárosi kórház Covid-osztályán sebészeti ollóval szurkált meg egy kínai férfi – erősített meg sajtóértesüléseket az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.

Mint arról már beszámoltunk, egy terézvárosi kórházban egy sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt férfi szombaton 17 óra körül. A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt.

    A bűncselekménnyel gyanúsított 37 éves kínai férfi letartóztatását kedden rendelte el a bíróság.
    A BRFK szombaton közölte, hogy aznap délután egy VI. kerületi kórházban sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt, kínai állampolgárságú férfi. A gyanúsított kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a támadó őt is megsebezte a kezén – írták.


    A Fővárosi Főügyészség később azt közölte, azért kezdeményezik a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye reális. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.
    A rendőrség az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.

Megosztom