oltási kártya

Kemény két hét jön

fejbe lőtte magát

Arold Péter

Orbán Viktor Facebook oldalán mondta ezt és kijelentette, minden orvosra nővérre számít.

A szokásos péntek reggeli interjújában közölte, hogy az oltás jól halad, annak nagy részét a háziorvosok végzik.

Azt sajnos nem említette, hogy a háziorvosi praxis még a legkisebb számban is minimum 1200 ember jelent, akiket az oltások beadása mellett el kell látni egyéb problémájukkal.

Az is tény, hogy a feladat nagyon összetett, hiszen mindegyik vakcinánál más és más időpont a második oltás beadásának az időpontja. Ezeket az időpontokat rendszerezni kell, a berendelt oltásra várokat megfelelő módon kellene várakoztatni. A rendelők zsúfoltak, a betegek türelmetlenek.

Nehéz két hét elé nézünk. A miniszterelnök szerint elegendő lélegeztető géppel ellátott ágy áll rendelkezésre.

Magyarországon két és fél millió ember vár oltásra. Eddig mintegy 2,5 millió ember regisztrált, ami önkéntes és ingyenes, de – mint Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta – elsősorban az uniós szállítások lassúsága miatt még nem tartunk ott, hogy minden esetben szabad legyen a vakcinaválasztás – irja az index.hu

Kötben az agyik az EU által is elfogadott és regisztrál vakcina beadása lelassult, mert nem ajánlják a 65 éven felülieknek.

A telex.hu információi szerint több millió dózis fel nem használt AstraZeneca vakcina áll jelenleg európai országokban, az oltóanyagot jóval alacsonyabb arányban adták be eddig a megérkezett mennyiséghez képest, mint például a Pfizert – derült ki a Guardian adatgyűjtéséből.

A lap a European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) ügynökség adataiból nyerte ki, melyik országba mennyi AstraZeneca-vakcinát szállítottak eddig, és ebből mennyit használtak már fel. Az arányok mindenhol megdöbbentően alacsonyak, összességében pedig a 27 tagállam által kapott 6 134 707 dózisból 4 849 752-t még nem adtak be.

  Kitakarítják Mount Everest-t

A külföldi ki, illetve beutatások is erőteljesen lesznek korlátozva. A kormány március 15-ig meghosszabbította a rendkívüli helyzettel járó korlátozásokat.

Müller Cecília úgy gondolja, hogy a nehézségek ellenére az össze regisztrál Húsvétra minimum az első oltás megkapja.

Gazdasági szempontból is veszélyes állapotba került az ország, hiszen napi 15 millaár forint a bevétel kiesése a magyar gazdaságnak. Erről Szijjártó Péter beszélt Facebook oldalán.

Megosztom