Donáth László

Felfüggesztett börtön a lelkésznek

 

Folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt – nem jogerősen – felfüggesztett börtönre ítélte Donáth László evangélikus lelkészt, volt MSZP-s parlamenti képviselőt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság – írta a PestiSrácok.hu szerdán.

A lap emlékeztetett: 2019 augusztusában robbant ki az ügy, amikor napvilágot látott, hogy Donáth László több nőt zaklathatott.  


    A bíróságtól azt a tájékoztatást kapták, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság február 19-én – az ügyészség indítványa alapján – tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést az ügyben.


    A Fővárosi Főügyészség megkeresésükre azt közölte, hogy a bíróság – az ügyészi indítvánnyal teljes mértékben egyezően – a vádlottal szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki.


    A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását – amelynek végrehajtási fokozata börtön – 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.
    A végzés ellen az ügyészség nem kéri tárgyalás tartását, de a vádlott és a védő ezt megteheti, így a végzés nem végleges – tették hozzá.

Donáth László az ATV műsorában azt nyilatkozta, hogy egyértelműen lejárató kampány folyik ellene, melynek igazi célpontja nem ő, hanem a Momentum színeiben politizáló lánya, Donáth Anna.

A Ripost más kormánypárti médiumokkal együtt arról számolt be: szexuálisan zaklathatott egy 30 év körüli takarítónőt a békásmegyeri evangélikus szeretetházban Donáth László lelkész, az MSZP volt parlamenti képviselője. A lap információja szerint a takarítónő tett feljelentést.

A lelkész a Népszavának elmondta: egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány zajlik, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a lánya. Hozzátette, hogy mind a mai napig semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem. Ezért az ügyről nem áll módjában semmit nyilatkozni.

budapestrovarirtas Kártevőirtás, Rovarirtás, Rágcsálóirtás

  • Lorem ipsum dolor sit amet
    by mrhalyog on 2019.04.02. at 07:54

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Nam aliquam sem et tortor consequat id porta.

Kiemelt kép: YouTube/ATV

Megosztom