Közélet

Felfüggesztett börtön a lelkésznek

 

Folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt – nem jogerősen – felfüggesztett börtönre ítélte Donáth László evangélikus lelkészt, volt MSZP-s parlamenti képviselőt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság – írta a PestiSrácok.hu szerdán.

A lap emlékeztetett: 2019 augusztusában robbant ki az ügy, amikor napvilágot látott, hogy Donáth László több nőt zaklathatott.


    A bíróságtól azt a tájékoztatást kapták, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság február 19-én – az ügyészség indítványa alapján – tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést az ügyben.


    A Fővárosi Főügyészség megkeresésükre azt közölte, hogy a bíróság – az ügyészi indítvánnyal teljes mértékben egyezően – a vádlottal szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki.


    A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását – amelynek végrehajtási fokozata börtön – 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.
    A végzés ellen az ügyészség nem kéri tárgyalás tartását, de a vádlott és a védő ezt megteheti, így a végzés nem végleges – tették hozzá.

Donáth László az ATV műsorában azt nyilatkozta, hogy egyértelműen lejárató kampány folyik ellene, melynek igazi célpontja nem ő, hanem a Momentum színeiben politizáló lánya, Donáth Anna.

A Ripost más kormánypárti médiumokkal együtt arról számolt be: szexuálisan zaklathatott egy 30 év körüli takarítónőt a békásmegyeri evangélikus szeretetházban Donáth László lelkész, az MSZP volt parlamenti képviselője. A lap információja szerint a takarítónő tett feljelentést.

A lelkész a Népszavának elmondta: egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány zajlik, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a lánya. Hozzátette, hogy mind a mai napig semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem. Ezért az ügyről nem áll módjában semmit nyilatkozni.

Budapest rovarirtás Rovarirtás Budapest és Pest megye területén

 • Elrettentő példák
  by rovarirto on 2020.10.15. at 15:46

  Amikor a fertőzöttség egy olyan fokot ért el nagyon nehéz azt visszaszorítani, megállítani. Az alábbi fotókon néhány olyan területet mutatok be, ahol már nehéz a visszaút. Csótány Ágyi poloska   Ne várd meg! Hívj most! Telefon – 06 70 677 6508 – 08:00-18:00 óráig Áraink A Elrettentő példák bejegyzés először Budapest rovarirtás-én jelent meg.

Kiemelt kép: YouTube/ATV

Ezt is olvassa el!
0
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ha érdekesnek találtad, írd meg véleményed

Hozzászólás lezárva